Search This Blog

Wednesday, December 28, 2011

69 orang dipercayai pelacur ditahanKUALA LUMPUR 28 Dis. - Polis menahan 69 wanita warga tempatan dan asing serta seorang mak nyah, yang dipercayai melakukan kegiatan pelacuran, semasa menyerbu dua kelab malam dan pub yang menawarkan hiburan tarian tiang di ibu negara awal pagi tadi.

Pegawai Turus Cawangan Perjudian, Kongsi Gelap dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL), DSP Azman Mohd. Isa berkata, serbuan pertama dilakukan ke atas sebuah kelab di Jalan Changkat Thambi Dollah pada 1 pagi dan menahan 17 wanita warga Thailand, yang dipercayai menjadi penghibur seks.

"Turut ditahan seorang mak nyah warga Thailand yang telah menjalani pembedahan menukar jantina. Kesemua mereka berusia dalam lingkungan 21 dan 33 tahun.

"Seramai 14 lagi wanita warga tempatan turut ditahan dalam premis itu bagi membantu siasatan,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, operasi kedua kemudian dilakukan dengan menyerbu sebuah pub berhampiran Menara PGRM pada 3 pagi dan menahan 37 wanita tempatan serta seorang wanita warga Vietnam yang kesemuanya berusia antara 17 dan 50 tahun. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment