Search This Blog

Friday, November 18, 2011

Ketua asrama nyaris maut kebakaran surau

Utusan Malaysia Online - Jenayah:


BATU PAHAT 17 Nov. – Seorang anak yatim yang merupakan calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) nyaris maut apabila surau asrama lelaki di Wisma Anak-anak Yatim Islam Batu Pahat di sini terbakar petang semalam.

Kejadian berlaku pukul 5 petang ketika Mohd. Shakir Sulaiman, 17, sedang tidur seorang diri dalam sebuah bilik di tingkat tiga bangunan asrama itu tanpa menyedari berlaku kebakaran di surau yang terletak di tingkat satu.

Bagaimanapun, kebakaran itu disedari seorang warden asrama, Apream Ismail, 45, yang segera bertindak mengejutkan Mohd. Shakir.

Jika tidak, remaja itu yang juga ketua pelajar asrama anak yatim di situ mungkin mati lemas akibat terhidu asap tebal.

Menurut Mohd. Shakir, akibat terlalu penat mengulangkaji pelajaran sehingga pukul 2 pagi untuk menghadapi kertas peperiksaan subjek Sejarah semalam, dia tidur nyenyak sehingga tidak menyedari berlaku kebakaran di surau.

“Saya hanya sedar apabila warden menjerit mengejutkan saya dan memberitahu berlaku kebakaran. Warden sampai terjatuh dalam usaha mengejutkan saya. Memang saya terhutang budi padanya sampai bila-bila,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.


'via Blog this'

No comments:

Post a Comment