Search This Blog

Monday, October 24, 2011

Tusuk badik

KOTA BHARU: Tindakan seorang penoreh getah berleter mengenai perbuatan jirannya membaling mercun membawa padah apabila menerima amukan pemuda terbabit yang menikamnya dengan badik menembusi pipi kirinya dalam kejadian di Kampung Ayer Lanas, Jeli, Jumaat lalu.

Kejadian jam 12.30 tengah hari itu menyebabkan mangsa yang berusia 43 tahun terpaksa menerima beberapa jahitan kerana cedera termasuk di lengan, bahu dan kepala.


Difahamkan sebelum kejadian, mangsa sedang mencuci kereta di hadapan rumahnya di kampung berkenaan jam 12.30 tengah hari apabila dia terdengar letupan kuat menyebabkan mangsa terperanjat lalu menegur perbuatan individu berkenaan kerana bersikap kurang sopan membaling mercun di kawasan terbabit.

Beberapa minit kemudian jirannya terbabit yang tinggal berhadapan rumah mangsa datang ke arahnya sambil membawa senjata tajam dan berlaku pergelutan antara mereka hingga mengakibatkan mangsa cedera.


Ketua Polis Daerah Jeli, Deputi Superintendan Sheik Azhar Sheik Omar berkata, menyedari sesuatu akan berlaku kepada suaminya, isteri mangsa cuba menghalang, namun pergelutan tetap berlaku antara dua lelaki terbabit.


“Apabila mangsa cedera, suspek melarikan diri dari kawasan itu dengan meninggalkan senjata digunakan.

“Dengan bantuan jiran, mangsa dihantar ke Hospital Jeli untuk rawatan, katanya, semalam.


Beliau berkata, pipi kiri mangsa terkena tusukan senjata itu, selain luka di bahu, lengan dan belakang kepala kiri yang turut menerima beberapa jahitan.

Beliau berkata, sejurus selepas itu isteri mangsa turut membuat laporan mengenai kejadian terbabit.


Katanya, selepas dua hari kejadian, suspek yang berusia 25 tahun menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jeli, tengah hari, semalam dan kini ditahan reman.


“Kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana sengaja menyebabkan cedera dengan menggunakan senjata atau benda berbahaya,” katanya.

myMetro | Tusuk badik:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment