Search This Blog

Wednesday, September 7, 2011

Setengah jam menahan sakitPASIR MAS SALOR - Seorang lelaki mengalami kecederaan apabila tersepit dalam van manakala anaknya cedera ringan setelah terlibat dalam kemalangan di Kampung Baru dekat Lebuhraya Pasir Mas Salor, jam 10.15 malam, kelmarin.

Ketua polis daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Azham Othman berkata, mangsa, Chua Jou Long, 47, memandu sebuah van bersama anaknya, yang juga sindrom down dari arah Pasir Mas ke Kota Bharu, bertembung dengan sebuah kereta Proton Pesona dari arah bertentangan.

“Mereka dikatakan cuba memintas kenderaan di hadapan, namun tidak sempat lalu melanggar kereta yang dipandu Norzaire Said, 29, bersama dua rakannya.

“Pemandu kereta Norzaire bersama seorang rakannya mengalami kecederaan ringan, namun seorang lagi rakanya, Mohd Razali Husin, 44, patah tangan lengan kiri.

“Kita menasihati semua pemandu supaya mematuhi undang-undang jalan raya terutama sekali ketika musim perayaan, agar kemalangan seperti ini dapat dielakkan,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Sementara itu, Ketua operasi, bomba dan penyelamat Kota Darulnaim, Che Ludin Che Wel berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 10.27 malam dan bergegas ke tempat kejadian bersama pasukan bomba dan penyelamat Pasir Mas.

“Setibanya di tempat kejadian, kita dapati semua mangsa dalam kereta Proton Pesona berjaya dikeluarkan dengan selamat, namun pemandu van, Jou Long tersepit di dalam kenderaan.

“Dengan kekuatan sembilan anggota, kita berjaya mengeluarkan mangsa dalam masa 15 minit,” katanya.

No comments:

Post a Comment