Search This Blog

Sunday, September 4, 2011

Lelaki cedera ditembak

IPOH - Seorang pekerja kedai telefon bimbit cedera ditembak manakala seorang kelindan lori dilarikan empat lelaki yang sama dalam dua kejadian berasingan di sini awal hari ini.
Dalam kejadian pertama, Goldan Francis, 18, ditembak di depan rumah neneknya di Taman Rishah pada 2.15 pagi, menyebabkan lengan kirinya cedera.
Difahamkan, sebelum itu, keluarga Francis sedang meraikan sambutan ulang tahun neneknya, dan ketika kejadian, mangsa berbual di luar rumah apabila kenderaan yang dinaiki empat suspek berkenaan berhenti di depan rumah berkenaan.
Ibu saudara mangsa, G.Ushanantini, 30, berkata Francis menganggap kumpulan itu ingin bertanyakan arah, namun secara tiba-tiba seorang daripada mereka keluar dari kereta dan melepaskan tembakan ke arah mangsa.
Beliau berkata Francis yang duduk di atas motosikal kemudian bergegas ke rumah rakannya dan dibawa ke Hospital Pakar Ipoh.
Selepas itu, dua suspek bersenjatakan parang dan kayu golf, cuba memasuki rumah teres berkenaan, namun gagal kerana ia dikunci dari dalam.
Terdahulu, kumpulan itu dipercayai menculik seorang kelindan lelaki berusia 21 tahun yang sedang berbual dengan dua rakannya di sebuah restoran berhampiran hotel bajet di Menglembu.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perak Datuk Mohd Dzuraidi Ibrahim berkata dalam insiden 12.30 tengah malam itu, suspek turut melepaskan tembakan sebelum melarikan mangsa.
Beliau berkata mangsa dipercayai dipukul di Bercham sebelum ditinggalkan di Jalan Kuala Kangsar dalam keadaan mata dan kepala ditutup.
Suspek, yang terdiri daripada empat lelaki berusia lingkungan 20-an dan 30-an, dipercayai bersenjatakan parang, kayu golf serta pistol.
Katanya, setakat ini belum ada tangkapan dibuat dan kes disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan dan Seksyen 3 Akta Senjata Api. - Bernama

1 comment:

  1. I am very glad to learn a lot from you this meaningful knowledge. From an article describing your unique way , we can see that you are an approachable , humorous person. Not only that, your article is rich with a lot of useful knowledge and helpful information.

    how to get fans on facebook
    buy facebook post likes

    ReplyDelete