Search This Blog

Thursday, August 25, 2011

Lepas bakar minta tolong

KOTA BHARU: Jeritan meminta tolong seorang lelaki yang dipercayai membakar sebuah rumah kosong sebelum menyembunyikan diri di dalam bilik air rumah itu menyelamatkannya daripada rentung dalam kejadian kebakaran di Kampung Pintu Geng, dekat sini, kelmarin.
Kejadian kira-kira jam 7.58 malam itu turut menggemparkan penduduk setempat apabila lelaki terbabit yang berusia 40-an ditemui dalam keadaan berbogel dan ketakutan.
Difahamkan, jeritan lelaki itu didengari anggota bomba yang bertungkus-lumus memadamkan kebakaran sebelum dia diselamatkan dalam keadaan melecur di muka serta lengan dan dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) untuk menerima rawatan lanjut.

Kebakaran itu bukan saja memusnahkan rumah yang terbiar sejak dua tahun lalu, tetapi turut memusnahkan sebahagian kecil dinding rumah bersebelahan yang didiami enam beranak.


Menurut penghuni rumah yang didiami enam beranak itu, Mek Yah Abdullah, 60, ketika kejadian dia sedang mandi sebelum dikejutkan dengan jeritan lima anak lelakinya yang sedang berehat di ruang tamu.hmetro

No comments:

Post a Comment