Search This Blog

Friday, August 19, 2011

21,000 kenderaan di saman di KLIA, 11,000 di LCCT

SEPANG — Sebanyak 21,000 saman akibat kesalahan meletak kenderaan di kawasan balai ketibaan dan balai berlepas Lapangan terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dikeluarkan bagi tempoh Januari hingga Julai lepas, kata polis.
Ketua Polis Daerah Sepang, Supt. Imran Abdul Rahman berkata, sebanyak 11,000 saman lagi dikeluarkan di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) akibat kesalahan yang sama untuk tempoh yang sama.
"Ini bermakna purata 3,000 saman sebulan dikeluarkan di KLIA dan 1,500 saman sebulan di LCCT sama ada untuk kenderaan persendirian atau komersil.
"Masalah kesesakan lalu lintas di depan terminal KLIA dan LCCT ini bukan isu baru. Ini akibat sikap pengguna yang meletakkan kenderaan sesuka hati terutama di depan balai ketibaan dan balai berlepas menyebabkan kesesakan lalu lintas,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Sepang di sini hari ini.
Sehubungan itu beliau berkata, anggota polis trafik akan meningkatkan penguatkuasaan daripada masa ke semasa di kedua-dua terminal dan pada masa yang sama berharap pengguna meletakkan kenderaan di tempat yang disediakan. — Bernama

No comments:

Post a Comment