Search This Blog

Wednesday, August 17, 2011

2 lelaki curi motosikal kuasa tinggi ditahan
MOHD. Mokhtar Mohd. Shariff (tiga dari kiri) menunjukkan motosikal berkuasa tinggi yang dirampas di Johor Bahru, semalam.


JOHOR BAHRU 16 Ogos - Polis menahan dua lelaki tempatan yang disyaki terlibat dalam jenayah curi motosikal berkuasa tinggi di daerah ini, baru-baru ini.
Ketua Polis Johor, Datuk Mohd. Mokhtar Mohd. Shariff berkata, kedua-dua suspek berusia 25 dan 27 tahun ditahan di bandar raya ini pukul 6 petang 2 Ogos lalu hasil maklumat awam.
"Kita dapati, mereka berdua aktif sejak awal 2009 dalam kumpulan yang dipercayai dianggotai enam hingga tujuh orang. Bagaimanapun, kedua-dua suspek tidak memiliki rekod jenayah.
"Dalam serbuan itu, polis merampas lima buah motosikal berkuasa tinggi jenis Honda CBR 600, Honda CB 400, Kawasaki KR 150, Honda NSR 150 dan Gilera Runner serta beberapa kunci motosikal," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor di sini, hari ini.
Mohd. Mokhtar berkata, kedua-dua suspek kini direman selama empat hari sehingga esok dan kes ini disiasat mengikut Seksyen 379A Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum tujuh tahun dan denda.
Selain itu, pihaknya turut merampas 31 motosikal dengan 27 daripadanya telah dileraikan.-utusan

No comments:

Post a Comment