Search This Blog

Friday, July 8, 2011

Spiderman kantoiSUNGAI BUAYA – Tindakan sekumpulan penagih menjadikan sebuah rumah di satu perkampungan nelayan dekat sini sebagai port melepaskan gian terbongkar apabila aktiviti mereka berjaya dihidu pihak berkuasa.

Ketika serbuan dilakukan sepasukan anggota polis narkotik kira-kira jam 2 petang itu, dua daripada tujuh suspek nekad terjun melalui tingkap lalu berlaku adegan mengejar lebih 300 meter sebelum kedua-duanya berjaya ditahan di kawasan berdekatan.

Dua daripada suspek yang berada di rumah tersebut masing-masing cuba bersembunyi dalam bilik air dan dalam kotak bahagian dapur serta bawah rumah manakala seorang lagi yang berada di ruang tamu gagal meloloskan diri sebaik dikepung polis.

Setelah enam daripada suspek berjaya ditahan, timbul kemusykilan bagi anggota yang membuat serbuan setelah seorang lagi daripada suspek dipercayai gagal ditemui.

Bagaimanapun pemeriksaan lanjut akhirnya berjaya mendapati seorang lagi suspek bersembunyi bawah lantai rumah dalam keadaan tergantung ala ‘Spiderman’.

Kesemua yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah untuk siasatan lanjut dan hasil ujian saringan air kencing mendapati enam daripadanya positif dadah jenis methamphethamine manakala seorang lagi positif morfin.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Dahlan Mohd Noor mengesahkan tangkapan terbabit dan suspek kini disiasat mengikut Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan Seksyen 3(1) Akta Penagihan Dadah, Rawatan dan Pemulihan.
SH

No comments:

Post a Comment