Search This Blog

Friday, July 1, 2011

Rumah disimbah cat hijau

BUKIT MERTAJAM: “Saya tidak tahu siapa yang buat dan apa motifnya,” kata K Gunabalan, 63, suami Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Chong Eng, selepas rumah serta dua keretanya disimbah cat selain bangkai ayam digantung di pagar rumahnya di Taman Sri Rambai, pagi semalam.

Menurutnya, dia menyedari kejadian itu ketika keluar rumah kira-kira jam 5.45 pagi untuk menghantar anak ke sekolah.


“Ketika kejadian, isteri saya tiada di rumah kerana menghadiri sidang Parlimen di Kuala Lumpur sejak Isnin lalu,” katanya yang berada di rumah bersama dua anak lelakinya, G Jothi Jhen Hao,25, dan G Omprekash, 16.

Dia terkejut mendapati kawasan rumahnya mempunyai kesan tompokan cat hijau dan percikan mengenai dua keretanya.


“Tiga bungkusan beg plastik cat turut ditemui di depan pagar sebelah dalam rumah, pagar luar dan satu di dalam longkang manakala bangkai seekor ayam tergantung di pagar depan,” katanya. Dia percaya kejadian berlaku jam 2 hingga 5 pagi kerana keadaan seperti biasa ketika anak sulungnya pulang ke rumah kira-kira jam 1 pagi.


“Saya tidak tahu siapa yang melakukan perkara ini dan tidak pasti sama ada ia bersifat politik atau peribadi.

“Saya juga tidak pasti siapa sasaran sebenar. Sama ada saya atau isteri,” katanya yang membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Tengah (SPT).


Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah SPT, Superintendan Baharudin Mustapha mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan.myMetro | Rumah disimbah cat hijau

No comments:

Post a Comment