Search This Blog

Saturday, July 30, 2011

Pemandu pening rempuh kedai


IPOH: “Saya melihat kereta itu terhuyung-hayang sebelum melanggar sebuah motosikal dan merempuh bahagian hadapan premis berkenaan,” kata Bala, 61, saksi kemalangan berhampiran Balai Polis Buntong, dekat sini, pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 10.45 pagi di Jalan Sungai Pari itu, sebuah kereta jenis Perodua Kancil dipandu seorang wanita berusia 61 tahun dipercayai hilang kawalan sebelum merempuh bahagian hadapan kedai menjual bunga.

Mangsa sebelum itu melanggar sebuah motosikal yang ditunggang seorang lelaki India berusia 35 tahun yang datang dari arah bertentangan menyebabkan penunggang itu patah tangan kanan.

“Saya sedang minum kopi di warung berhampiran apabila melihat kereta berkenaan terhuyung-hayang dan tiba-tiba memasuki laluan bertentangan sebelum melanggar motosikal dan merempuh kedai berkenaan.

“Saya bergegas ke tempat kejadian dan mengenali pemandu kereta berkenaan yang dalam keadaan terkejut. Selepas menenangkan mangsa, dia memberitahu dia pening kepala dan tidak tahu bagaimana kemalangan berlaku,” katanya.

Sementara itu, jurucakap polis ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan berkata, penunggang motosikal yang dilanggar kereta berkenaan dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk menerima rawatan.


Katanya, siasatan lanjut sedang dijalankan dan berkata pemandu kereta tidak mengalami sebarang kecederaan.
http://www.hmetro.com.my

No comments:

Post a Comment