Search This Blog

Friday, July 22, 2011

Kegiatan jual barang elektrik curi tumpas

KUALA LUMPUR – Polis mematahkan kegiatan menjual barangan elektronik dipercayai barangan curi ke Afrika berikutan tertangkapnya tiga individu termasuk seorang lelaki rakyat Nigeria di sebuah gudang di Taman Fadason, Kepong di sini Selasa lepas.

Ketua Polis Daerah Sentul, ACP Zakaria Pagan berkata, kesemua yang ditahan berumur 25 hingga 44 tahun dan yang dirampas adalah pelbagai jenis barangan elektronik seperti radio, televisyen dan komputer pelbagai jenama yang dianggarkan bernilai RM200,000.

"Semasa serbuan hasil risikan polis kira-kira pukul 12.30 tengah hari di gudang yang menyimpan barangan elektronik berkenaan, antara enam hingga tujuh lelaki dipercayai warga Nigeria telah meloloskan diri,” katanya kepada pemberita di Balai Polis Kepong di sini hari ini.

Katanya, dua lagi yang ditahan dalam serbuan itu ialah wanita tempatan yang masing-masing merupakan penjaga dan pekerja di gudang itu.

"Mereka (dua wanita) ditahan kerana disyaki bersubahat dan memberi sewa lot tapak di dalam gudang itu,” katanya. – Bernama

Kosmo! Online - Terkini

No comments:

Post a Comment