Search This Blog

Monday, July 18, 2011

Isteri pengsan lihat mayat suamiKUANTAN - Seorang wanita pengsan selepas melihat mayat suaminya terbujur kaku di atas jalan raya akibat kemalangan yang berlaku di Jalan Beserah menghala ke Balok.

Dia yang dilihat tiba di tempat kejadian bersama seorang ahli keluarganya, tidak dapat menahan tangisan sebelum pengsan beberapa meter dari mayat suaminya.

:Wanita itu kemudiannya dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) oleh anggota Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) untuk menerima rawatan lanjut.

Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam 7 pagi, ketika mangsa, Khairul Khazmim Abdul Aziz, 24, yang memandu dari arah Kuantan ke Balok dikatakan gagal mengawal kenderaannya.

Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat daerah, Marzuki Awang berkata, mangsa mungkin memandu laju dan gagal mengawal keretanya di selekoh tajam lalu melanggar pembahagi jalan.

Menurutnya, mangsa yang beralamat di Rumah Kakitangan Lembaga Pelabuhan Kuantan terbabas lalu memasuki belukar, beberapa meter dari jalan raya selepas melanggar pembahagi jalan.

"Bomba menerima panggilan daripada orang awam yang melalui jalan itu kira-kira jam 7.58 pagi.

“Apabila tiba di tempat kejadian, anggota bomba menemui mangsa dalam keadaan tersepit manakala bahagian pinggang ke atas dihempap kenderaannya,” katanya kepada media ketika ditemui di tempat kejadian.

Marzuki berkata, tujuh anggota termasuk pegawainya mengambil masa kira-kira 10 minit untuk mengeluarkan mangsa yang tersepit dan cedera parah di beberapa bahagian badan.

Katanya, mangsa maut serta-merta di tempat kejadian dan mayatnya dihantar ke Unit Forensik HTAA untuk bedah siasat.
SH

No comments:

Post a Comment