Search This Blog

Saturday, July 9, 2011

Benjy bela diri 19 Julai

KUALA LUMPUR: Pelakon Khaeryll Benjamin Ibrahim atau Benjy, semalam diperintah membela diri oleh Mahkamah Majistret di sini, atas tuduhan memiliki dadah jenis syabu seberat 0.24 gram yang dijumpai di kediamannya di Menara Duta 2, tahun lalu.

Majistret Hafizza Sauni, memutuskan demikian terhadap Benjy selepas mendapati pihak pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwaraya, Noor Mawarni Abdul Halim, dapat membuktikan kes prima facie.

Anak lelaki tunggal seniwati Azean Irdawaty itu didakwa memiliki dadah di rumah bernombor A-6-5 Menara Duta 2, Jalan 1/38B Persimpangan Jalan Segambut di sini pada jam 4 petang, 11 Mac 2010.
Dia juga didakwa memiliki 0.14 gram syabu di No C-13-6, Vista Mutiara, Jalan Vista Mutiara, Persimpangan Jalan Ambong Kiri, Kepong Baru, di sini pada jam 3 petang hari yang sama.

Bagi kedua-dua tuduhan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 12 (2) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang boleh didenda sehingga RM100,000 atau penjara sehingga lima tahun.

Hafizza bagaimanapun melepas dan membebaskan Benjy daripada tuduhan memiliki dadah seberat 0.14 gram yang dijumpai di Vista Mutiara.

Hafizza menetapkan 19 dan 20 Julai ini bagi Benjy membela diri. Benjy diwakili peguam Amer Hamzah Arshad.
Berita Harian Online | Benjy bela diri 19 Julai

No comments:

Post a Comment