Search This Blog

Tuesday, June 7, 2011

Jumpa mayat dalam sungai
PUCHONG – Seorang lelaki dibunuh kejam dengan kepalanya ditetak berkali-kali di bahagian kepala dan badan sebelum mayatnya dicampak di Sungai Klang berdekatan Lebuhraya Kesas di Taman Kinrara Sekyen 1 di sini.

Mayat mangsa yang sudah menggelembung dipercayai sudah tiga hari berada dalam sungai ditemui orang awam yang kebetulan ke tebing sungai berkenaan.

Ketua Polis Daerah Serdang, Superintenden Abd Razak Elias berkata, polis menerima panggilan kira-kira jam 6 petang sebelum sepasukan polis ke tempat kejadian dan mendapati mayat tersangkut di tepi batu sungai.

“Berdasarkan keadaan mangsa, kita percaya dia sudah dibunuh tiga hari lalu di tempat lain sebelum mayatnya dicampak dan dihanyutkan di sungai Klang.

“Hasil pemeriksaan polis forensik mendapati luka di kepala dan badan akibat ditetak dengan menggunakan objek tajam,” katanya.

Abd Razak berkata, mangsa dikenali sebagai Radze Haron, 45, berasal dari MR 14 A, Kampung Paya Pulai, Temerloh, Pahang.

Beliau berkata, dompet duit mangsa ditemui bersamanya dengan sejumlah wang tunai, Mykad, lesen memandu dan kad mesin juruwang otomatik (ATM).

“Kita meminta ahli keluarga mangsa supaya dapat berhubung dengan polis untuk mengecam mayatnya. Ketika ditemui dia memakai t-shirt dan seluar jeans berwarna gelap.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya.
SH

No comments:

Post a Comment