Search This Blog

Monday, June 27, 2011

4 samun RM150,000

AMPANG: Seorang lelaki kerugian RM150,000 selepas disamun empat lelaki di kawasan tempat letak kereta di Merdeka Villa, di sini, ketika dia menunggu rakan untuk urusan jual beli barang, Rabu lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah hari itu, mangsa berusia 42 tahun yang berada di dalam kenderaannya bersama dua lagi rakan terkejut apabila tiba-tiba empat lelaki tidak dikenali menghampiri mereka sebelum terus membuka pintu.


Menurut sumber, ketika kejadian mangsa tidak mengunci pintu keretanya menyebabkan empat lelaki terbabit yang memerhati gerak-geri mangsa terus ke situ dan menarik beg galas berisi wang tunai daripadanya.

“Mangsa yang terkejut dengan tindakan dua lelaki yang membuka pintu di sebelahnya cuba merampas kembali beg galas itu.


“Bagaimanapun, suspek yang bengang dengan tindakan mangsa menumbuk badannya beberapa kali menyebabkan mangsa yang kesakitan terpaksa melepaskan beg itu dan suspek terus merampas kembali beg mangsa,” katanya.


Sumber itu berkata, dua lagi suspek pula turut membantu dan mengambil kunci kereta mangsa dan terus melarikan diri menaiki kereta yang ditinggal berhampiran kawasan kejadian.

“Mangsa dan rakannya yang terkejut dengan kejadian tidak disangka itu tidak mampu berbuat apa-apa selepas beg galas dibawa lari.

“Malah, tindakan suspek yang merampas kunci kereta mangsa menyebabkan dia tidak dapat mengejar mereka,” katanya.

Mangsa dan rakannya bagaimanapun tidak mengalami kecederaan dan mereka membuat laporan di Balai Polis Ampang.


Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

myMetro | 4 samun RM150,000

No comments:

Post a Comment