Search This Blog

Wednesday, May 11, 2011

Tulang manusia disangka sampahKAJANG – Tiga pekerja juru ukur tanah syarikat swasta tergamam seketika apabila terlihat beberapa anggota badan mayat yang terdiri daripada tulang dan tengkorak berselerak di kawasan semak berhampiran padang bola sepak Seksyen 1, Bandar Teknologi Kajang, semalam.

Seorang pekerja, Mohd Romzi berkata, mereka menjalankan aktiviti mengukur kawasan semak berkenaan bermula pada awal pagi dan berhenti rehat kira-kira jam 12 tengahari sebelum memulakan kerja pada jam 1 petang.

“Beberapa minit kemudian seorang rakan ternampak timbunan sampah di dalam kawasan semak sebelum kami mengambil keputusan untuk melihat dengan lebih dekat.

“Alangkah terkejutnya kami apabila mendekati timbunan sampah berkenaan dan didapati ia anggota manusia yang terdiri daripada tulang dan tengkorak,” katanya.

Menurutnya, bagi mengelakkan sebarang masalah, mereka terus memaklumkan kepada polis.

Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Kajang, Superintenden Azman Ayob ketika dihubungi berkata, polis menerima laporan daripada seorang pekerja berkenaan kira-kira jam 1.05 petang dan sepasukan anggota polis bergegas ke tempat kejadian.

“Setakat ini polis masih belum mengenal pasti identiti mayat yang ditemui dan mengklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR).

“Bedah siasat akan dilaksanakan esok dan semakan mengenai kehilangan orang akan dibuat bagi mengenal pasti mangsa dan mereka yang kehilangan ahli keluarga diminta tampil membuat laporan polis,” katanya.

No comments:

Post a Comment