Search This Blog

Wednesday, May 11, 2011

Pemuda nyaris digilis loriSUNGAI LUI – Seorang lelaki berusia dalam lingkungan 20-an mengalami kecederaan parah apabila motosikal

ditungganginya bertembung dengan lori dalam kejadian kemalangan dekat persimpangan Kampung Baru Sungai Lui di Jalan Cheroh.

Kejadian pada jam 2.45 petang kelmarin itu turut mengakibatkan kesesakan lalu lintas, namun ia dapat diatasi polis trafik dan peronda yang bertugas di tempat kejadian.

Menurut seorang penduduk yang tidak mahu dikenali, pemuda itu menunggang motosikal dari arah Raub ke Cheroh.

“Setibanya di tempat kejadian, mangsa cuba memotong sebuah kenderaan lain tetapi malangnya motosikalnya bertembung dengan sebuah lori dari arah bertentangan.

“Akibat kemalangan itu, mangsa dikejarkan ke Hospital Daerah kerana mengalami kecederaan parah di kepala dan patah kaki,” katanya.

Pemandu lori itu, Chong Kim Fah, 46, berkata, dia terpaksa menekan brek kecemasan setelah motosikal ditunggangi pemuda itu secara tiba-tiba memasuki lorongnya.

Katanya, tayar hampir sahaja menggelek pemuda itu bersama motosikalnya yang terjatuh betul-betul di hadapan lori itu.

“Nasib baik saya sempat tekan brek dan berhenti sebelum menggilis mangsa. Jika saya tidak nampak, pasti lori terlajak dan menyebabkan keadaan menjadi lebih buruk,” katanya.

No comments:

Post a Comment