Search This Blog

Thursday, May 26, 2011

Dituduh rogol remaja dalam kereta

KUALA LUMPUR: Seorang pembantu jualan membuat pengakuan tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Ampang, dekat sini, kelmarin, atas tuduhan merogol seorang pelajar perempuan berusia 15 tahun dalam sebuah kereta.

Khairul Ivan Iqmal Khairul Azizan Saw, 22 tahun, didakwa merogol remaja itu dalam kereta Toyota Alphard di tepi Jalan Kosas 3/9, Ampang Jaya, pada 11 Mei lalu.
Jika sabit kesalahan dia boleh dihukum penjara sehingga 30 tahun dan rotan.Timbalan Pendakwa Raya, Cik Nur Hafizah Rajuni, tidak mencadangkan sebarang ikat jamin atas alasan kesalahan itu serius dan bagi mengelak gangguan terhadap mangsa.Bagaimanapun, peguam Khairul memohon anak guamnya diikat jamin dengan alasan dia bekerjasama dengan polis sepanjang siasatan.Hakim Manira Mohd Nor membenarkan ikat jamin RM10,000 ($4,088), dan memerintahkan Khairul melaporkan diri di balai polis dekat rumahnya pada Sabtu pertama setiap bulan.Perbicaraan ditetapkan pada 20 Jun.Menurut laporan akhbar, Khairul memberhentikan keretanya di depan remaja itu lalu menariknya ke masuk dalam kereta dan merogolnya. -- Utusan Malaysia.Cyberita Online Luar Negara

No comments:

Post a Comment