Search This Blog

Sunday, May 8, 2011

Ajal gadis sunti


MERSING: Akibat tidak mempedulikan nasihat ibu angkat yang melarangnya menunggang motosikal keluarga, seorang pelajar perempuan tingkatan satu maut selepas terbabit dalam nahas berhampiran persimpangan masuk ke Felda Tenggaroh 2, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 5.45 petang, motosikal ditunggang Nor Hafawati Radzuan, 13, terbabas sebelum melanggar sebuah kenderaan empat roda dari arah bertentangan iaitu menghala ke Felda Tenggaroh.

Kejadian mengakibatkan Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Tenggaroh A yang dalam perjalanan ke rumah sepupunya di Felda Tenggaroh 2 itu tercampak dari motosikal menyebabkannya parah dan meninggal dunia di tempat kejadian.

Ibu angkat mangsa, Khasida Junid, 46, berkata sebelum itu dia dan suaminya ke Kota Tinggi pada hari kejadian, mereka melarang Nor Hafawati menggunakan motosikal itu kerana bimbangkan keselamatannya.

Menurutnya, motosikal itu turut dirantai dan dimangga oleh suaminya, Md Had Mahmud, 47, sebelum meninggalkan rumah di Felda Tenggaroh 7.

“Sebaik pulang ke rumah, kami terkejut mendapati motosikal hilang selain rantai motosikal ada kesan ketukan dan dibuang di tepi rumah.


“Apabila mendapati Nor Hafawati tiada di rumah, kami menyedari kemungkinan itu perbuatannya.

“Kami yang menanti Nor Hafawati kerana mahu menegur perbuatan itu terkejut menerima berita nahas itu petang semalam (kelmarin),” katanya yang masih sebak.
Khasida berkata, dia terkilan dengan kejadian itu memandangkan keluarganya bercadang membawa Nor Hafawati mengunjungi rumah ibu bapa kandungnya (kakak Khasida), sekali gus meraikan Hari Ibu pada hari ini.

No comments:

Post a Comment