Search This Blog

Tuesday, April 19, 2011

Sewa teksi samun lori


PETALING JAYA: Hanya menggunakan teksi yang disewa, sindiket samun lori kargo yang aktif sekitar Selangor tumpas dalam Ops Kargo selepas polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang, membuat beberapa tangkapan pada 8 April lalu.
Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah berkata, polis percaya dapat menyelesaikan lima kes samun lori kargo dengan tertangkapnya suspek dalam beberapa serbuan di Shah Alam, Kuala Pilah, Negeri Sembilan dan Hutan Melintang, Perak.

“Dalam serbuan itu, polis menahan lapan lelaki berusia 25 hingga 33 tahun yang disyaki mempunyai kaitan dengan kes samun berkenaan.

“Kegiatan sindiket itu dihidu pihak berkuasa susulan laporan dibuat seorang mangsa samun lori di Subang Perdana pada 25 Mac lalu.

“Dalam serbuan itu, polis turut merampas wang tunai RM 31,100, dua teksi, sebuah kereta Proton Iswara, pistol tiruan, lapan telefon bimbit dan beberapa televisyen yang dipercayai hasil jualan barangan samun itu,” katanya ketika ditemui pada sidang media di IPD Ampang semalam.

Tun Hisan berkata, sindiket yang menggunakan teksi yang disewa dan pistol itu menjadikan lori kargo yang melalui jalan sunyi sekitar Selangor sebagai sasaran melakukan samun.

No comments:

Post a Comment