Search This Blog

Sunday, April 17, 2011

Rumah urut selindung sebalik pusat refleksologiSHAH ALAM - Dua rumah urut yang berselindung di sebalik nama pusat refleksologi di Seksyen 25 dekat sini diserbu pihak berkuasa kelmarin.

Rumah urut yang dipercayai menawarkan khidmat seks dan urutan batin itu diserbu sepasukan anggota penguat kuasa Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan Jabatan Imigresen Selangor.

Ketua Bahagian Penguat kuasa MBSA, Abdul Hakim Mahmud berkata hasil risikan pihaknya berjaya menahan empat tukang urut warga Indonesia dan Thailand dan lima warga tempatan berusia 19 hingga 25 tahun.

Hasil pemeriksaan mendapati salah sebuah pusat urut yang baru sahaja beroperasi tidak mempunyai lesen manakala sebuah lagi mempunyai lesen namun tidak dipamerkan.

“Tindakan diambil di bawah Undang-Undang kecil Pusat Kesihatan dan Penjagaan Kesihatan MBSA (2007) perkara 3 menjalankan perniagaan rumah urut tanpa kebenaran daripada MBSA,”katanya kepada Sinar Harian.

Ke semua tukang urut warga tempatan beragama Islam diserahkan kepada Jais untuk manakala tukang urut warga asing yang tidak mempunyai permit kerja diserahkan kepada Imigresen untuk tindakan selanjutnya.

No comments:

Post a Comment