Search This Blog

Loading...

Friday, March 25, 2011

Jurugambar fail saman balas tuntut RM100 juta daripada bekas peguam Sultan Johor



JOHOR BAHARU - Seorang jurugambar bebas istana hari ini memfailkan saman balas dan menuntut ganti rugi RM100 juta terhadap peguam yang pernah mengendalikan urusan berkaitan Sultan Johor dan kerabat diraja yang didakwa menyebar surat berunsur fitnah kepada jabatan kerajaan dan media tempatan bulan ini.

Mohamed Ali Ismail, 46, yang juga seorang kontraktor persendirian, mengemukakan saman itu terhadap Kamal Hisham Jaafar, 41, menerusi firma guaman Tetuan Zainul Rijal Talha & Amir, yang difailkan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Johor Baharu pada 10 pagi tadi.

Mohamed Ali berkata, surat yang didakwa disebarkan peguam berkenaan kepada jabatan kerajaan dan media tempatan melalui pos, emel dan juga faks itu, adalah fitnah, palsu dan berniat jahat dengan menuduhnya sebagai orang yang berniat merosakkan hubungan baik beliau dengan keluarga diraja
Johor.

Menerusi penyataan tuntutan yang difailkan hari ini, Mohamed Ali mendakwa perbuatan itu menjejaskan maruah dan reputasinya sebagai jurugambar bebas istana dan kontraktor persendirian yang menyebabkan dia dibenci dan hilang kepercayaan daripada rakan, masyarakat, anggota kerajaan dan istana.

Beliau menuntut ganti rugi am bagi fitnah sebanyak RM50 juta dan ganti rugi teladan sebanyak RM50 juta selain memohon mendapatkan perintah mahkamah menghalang Kamal Hisham daripada terus menerbit dan menyebarkan surat fitnah terhadap beliau.

Kamal Hisham menerusi Tetuan Kamal Hisham & Associates di sini, memfailkan saman di Mahkamah Tinggi Johor Baharu pada 7 Mac lalu dan menuntut kerugian RM10 juta kerana mendakwa Mohamed Ali menulis dan menyampaikan secara lisan kandungan surat berunsur fitnah kepada Sultan Johor.

Dalam tuntutan saman itu, Kamal Hisham mendakwa Mohamed Ali berniat jahat dengan menuduh beliau bersubahat dengan tiga individu lain untuk menipu Sultan Johor berkaitan nombor pendaftaran beberapa kenderaan. - Bernama

295 comments:

  1. Sudah lah... jangan nak menipu. Ali tu tabur fitnah dan dah kecot perot gelabah bila surat racun/fitnah dia sudah diketahui oleh ramai pihak.
    You think dengan saman 100juta mampu nak tutup kesalahan u?! Ingatlah Allah tu Maha Adil tau!

    ReplyDelete
  2. Allah sentiasa disamping orang yang benar. Ali ali cukup cukup la ali.

    ReplyDelete
  3. sape2 yg ada surat racun ali tu, share2 le, nk tau gak pe cite nye...

    ReplyDelete
  4. Ini dah jadi court case let judge decide nnti org lain pulak yg kena.. charge "contemp of court"

    ReplyDelete
  5. Mengapa Kamera man tu buat? Tak kan lawyer tu nak buat kerja2 tak masuk akal. Ini mesti ada muslihat dr kamera man tu!

    ReplyDelete
  6. Kamal tu BEKAS lawyer tuanku. Byk rahsia kekurangan/kelebihan kerabat sultan johor yg dia pegang. Kalau dia nak, dia boleh senang2 petik jari JUAL rahsia/maklumat bila dia kena fitnah sekarang.

    But why dia duduk diam tak buat apa2?. You all ingat kamal yg dok belajaq kat harvard tu bodoh mcm lawyer lain ka? tak dak pendirian bila diri difitnah. gelisah tidoq malam?!

    Sapa yg ingat kamal tu salah mmg bodoh la. dah la bodoh tak blh bepikiaq lagi.
    Hey ali, if dlm dunia ni hang lepas. hang ingat kat sana hang lepas ka?.

    Ya aku mengaku aku tahu cerita sebenar. aku kenal kamal. bkn mcm lawyer-lawyer lain takdak pendirian.
    sapa tolong bela ali la ni? Zainul Rijal Talha kan, hang tak takot hukum Allah ka kalau hang mng?. Hang tahu kan. Hang jawab la di sana weh!
    If kamal read this, aku just nk bg tahu kt hang kamal. sabaq naa. Allah lagi tahu kamal. Yang dok mainkan hampa kat sini, esok dok melutut minta ampun kat hampa nk ke syurga!

    ReplyDelete
  7. biar undang2 yg tentukan.... kita yg kat luar ni tau cerita x boleh masuk campur dan backing sesiapa....

    ReplyDelete
  8. i pun tau sapa kamal sebenarnya.....seorang anak yg solleh....adik dan abang yg bertanggung jawab...suka menolong orang termasuk si Ali ni...pernah ditolong tapi...tengok apa ali dah buat...Ali neraka jahanamlah tempat engkau.....

    ReplyDelete
  9. negara kita ade undg2,biar MAHKAMAH yg menentukan. jadi pd sy xsalah klu si ALI minta slh seorg PEGUAM dr firma ZAINUL RIJAL TALHA & AMIR utk membela diri dia bg membuktikan yg dia tdk bersalah dan hanye TERANIAYA oleh ORG yg BERPENGARUH dan mementingkan diri sendri.

    ReplyDelete
  10. Aku geram dgn si kamal nih. Boleh lagi dok diam tang lagu ni jadi kat dia. Tgk la semua yg dok ngaku kawan hang semua lari pi mana!

    Kalau aku jadi hang, orang baling taik kat aku, aku balas balik bekali ganda. Awat hang baik hati sangat kamal?!

    Takpalah, depa nak pasang berapa banyak lawyer pon temasok la tukang kipas yg kononnya atas pagar kat atas ni pon.. Macam aku habaq awai2 tadi kat hangpa semua, Allah sentiasa ada dgn hang kamal.

    Ali ni lupa dia ada anak, ada bini, esok lusa tulat kena balik kat batang hidung dia baru dia tahu Allah la ni bayaq cash! Apa-apapun kamal, sabaq naa.. Hang kalah kerana politik duniawi ni pon, kat sana hang untung bro!
    Sabaq banyak2 kamal!

    ReplyDelete
  11. silent its better than talk so much right???
    Allah swt maha mengetahui akn ap yg terjadi..
    Kebenaran akan TERBUKTI...sbb pepatah melayu pon ade berkate BERANI KERANA BENAR,TAKOT KERANA SALAH...jd kalau kita rase kite BENAR xslh kalu kte membuktikan KEBENARANNYA KPD SEMUA....melaenkan kite SALAH!!! wallahhualam...

    ReplyDelete
  12. Sapa hang semua nak menentukan sapa salah sapa yg betul...hang tuhan ker..hang raja @ hang hakim...klu hang xtau apa2 lebih baik jgn melatah mcm sikamal ...kata loyar hebat..org yg menjunjung undang2 yg dia bodoh gi fax dan e-mail kpd ketua2 jabatan tu apa pasal..kan benda tu xbetul...lagi pon kes ni dah masuk mahkamah buat apa2 kecoh2...klu Kamal xsaman Ali xakan jadi mcm gini lagi pon dah ada org yg nasihatkan kat kamal jgn saman menyaman tapi dia degil...nak saman Ali juga..dari org xtau satu malaysia dah tahu...buka pekung sendiri..bagi aku kes ni xsesuai dibawa kat mahkamah kerana melibatkan raja kita..xkan bodoh namanya tu...belajar tinggi2 bodoh pon bertingkat2...ko kena igat sapa yg mulakan dulu saman menyaman ni Ali @ Kamal? Lu pikirlah sendiri..

    ReplyDelete
  13. Sapa si Kamal ni nak ugut raja kita...igatlah sikit kau tu cuma rakyat biasa..klu zaman dulu sapa yg derhaka kat raja hukum dia adalah bunuh..kurang ajar kau org ugut raja cam gitu...aku harap raja blh tangkap kau org kasi buang negeri...anak johor adalah rakyat yg setia pada raja kita...kau org patut dihalau dari duduk kat negeri johor ni...Sapa kata Kamal blaja kat havard dia tu kelulusan UM je...mengaku blaja kat havard konon..kamal pon kencing kau org...juga hahahah....

    ReplyDelete
  14. APA LAH YANG SUSAH SUSAH SANGAT NI..... BUAT LAPORAN POLIS DENGAN LAPORKAN KAT SPRM... BIAR DIA ORANG SIASAT HABIS HABIS SAMA ADA PENYELEWANGAN BERLAKU ATAU PUN TIDAK....
    BIAR UNDANG UNDANG YG TENTUKAN SEMUANYA.....
    YG BERSALAH NANTI... PASTIKAN TERIM HUKUMAN.. BUKAN SETIMPAL DGN KESALAHAN TPI WAJIB LEBIH BERAT LAGI.... SUPAYA TIDAK MEMPERGUNAKAN NAMA DAN PENGARUH SULTAN SEWENANG WENANGNYA.... BIAR JADI PENGARJARAN BUAT SEMUA.... YG BENAR TETAP BENAR DAN SALAH TETAP SALAH.....

    ReplyDelete
  15. betul3x.....kpd yg tiada kena mengena tayah lah dok Bebel bnyk2 dan nokok tmbah cerita yg betul,jgn kerana die owg yg berpengaruh kite nak up die lebey2.....sbg manusia biasa kte semua same jer!!!jd kte xde HAK nk menentu atau menjatohkan ape2 hukuman kpd si TERANIAYA melaenkan pihak yg BERKUASA!!!

    ReplyDelete
  16. aku kenal dan tahu sapa kamal.....tak pernahdengar pun dia mengata raja atau sultan...kepada yg memfitnah Mr.Kamal renunglah dulu peribadi anda sendiri.....tak payah lah minta sultan buang negeri kerana org yg selayaknya dibuang nageri ialah engkau sendiri............................. Mr.Kamal kami sentasa di belakang kamu....chinese..indian...is your friends too....proud to be your friend and salute your last words'taat setia aku tetap pada sultan aku johor.... aku sayang johor'.....I salute you...i salute you my dear friend....May God Bless You...harap boleh jumpa kamu lagi next time....

    ReplyDelete
  17. sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh jugat ke tanah ya....................we hope you rot in jail for cheating our Sultan kamal hisham and same for you ali whatever you are..

    wassalam

    ReplyDelete
  18. JOHOR BARU: A contractor filed a RM100 million counter suit against a lawyer yesterday for alleging that he had authored a poison-pen letter pertaining to the illegal sale of vehicle registration numbers owned by the Sultan of Johor.

    Mohamed Ali Ismail, 46, a part-time photographer for the royal household, claimed that his reputation as a businessman had been tarnished

    He also claimed that the lawyer's allegations against him may affect his relationship with the royal family.

    The lawyer, Kamal Hisham Ja'afar, 41, had filed a RM10 million defamation suit against Ali on March 7, alleging that he had authored the poison-pen letter.

    It was alleged in the letter that Kamal Hisham was allegedly behind the sale of several vehicle registration numbers belonging to the Sultan of Johor without the ruler's knowledge.

    Kamal Hisham, who is in charge of several events involving the Sultan, including the Kembara Mahkota programme, also filed an injunction against Ali to stop the writing and distribution of similar material.

    Ali was represented by Aishaton Abu Bakar, Azrul Hisham Mukhtar and Hamiruddin Hamzah.

    "The plaintiff filed a suit against my client and, subsequently, a counter suit has been filed for defamation," Aishaton said.

    The case will be mentioned on April 11.

    ReplyDelete
  19. Ramainya yang komen tapi semuanya Anonymous,
    walaubagaimanapun terima kasih pada semua yang
    sudi komen di blog ini.

    ReplyDelete
  20. HAHAHAHA...Ali oh ALI...KUDA TUNGANGGAN rupanya engkau...cerita terbaru aku terima dari org jb engkau mengaku dusuruh oleh seseorang utk menyaman balas lawyer Kamal tu...wah...wah..wah.....kayalah tak lama lagi kau ni ya Ali........tak payah menang 100 juta kau dah mampu memiliki rumah di ADDA HEIGHT.....BRAVO...BRAVO...BRAVO...Ali.......dgn gaji kau sebagai juru gambar kau tu layak tinggal di rumah PPRT saja....hemmm tak lama lagi ali dapat bini baru pulaklah ya....hahahaha biarkan penunggang terjun bersama kuda-kudanya ke neraka biarkan...biarkan......

    ReplyDelete
  21. Nak tergelak la yg kata Kamal tipu dapat master dr Harvard! Meh sini aku piang pala dia. Hang penah pi Harvard ka?. Penah cek nama Kamal ada kat sana ka dak?! Hang pi cek dulu na! Kalau takdak nama dia, hang mai tulis sini quote besaq2 dia penipu naa. Haha. Tergelak aku kata tipu bab harvard nih. Bodo la woi!

    Banyak sangat yg kata Kamal derhaka sultan jhr kt atas. Apa bukti kamal derhaka sultan? Hang takdak bukti hang nak tulis pjg lebaq apa pasai?! kalau dia derhaka sultan dah lama kena bomb!

    Aku dah baca dah surat racun ali kat ketua jabatan tuh. Wah wah ali hang kena pi dok mengaji lagi nah! Tatabahasa terok. Kesian hang digunakan orang untuk kepentingan pihak lain ya Ali. Alalalala. kesian ali jadi KUDA TUNGGANGAN orang len! Kesian ali.

    Lg satu, nak tnya ni. tang mana la kamal dok ugut raja johor?. Aish, entah2 hang yg dok ugut tu hang la ali! Kalau kamal ugut raja, derhaka sultan dh lama dh kena bomb! kira xyah nek court dah. suma dah settle!.

    Ini kes makhamah. biar makhamah selesaikan. Yang tidak tahu apa. Yg tak pernah nampak bukti depan mata jgn dok belagu pandai. Masa inilah yang dulu dok kamal tolong satu-satu berpaling ya! kesian hang kamal. takpalah, doa banyak2 naa.
    Ali... rumah hang kat adda height dah mula renovate ka? hahaha.

    ReplyDelete
  22. kitorg nie kj g ngn die nie.korg xau ppe........kitorg jk y au.........kitorg pun xkn ckp sapa tul sapa x......tgu jk kebenaran......

    ReplyDelete
  23. bukan bom aje dah kena buang dari segala director company sultan............ada ke untung 6 juta setahun tapi hulur kat sultan cuma 2 juta hahahaha mana tak kena buang lepas tu nombor plate jual sampai untung 10+ juta hahahaha kamal ni nemang terlampau pandai atau terlampau bodoh ingat sultan tak dapat tahu. Masuk jaillah kamal

    ReplyDelete
  24. orang lain punye hal yang korang mcm nak bergaduh ni naper? negara kita ader undang-undang kay. Biar pihak2 yang berwajib jalankan tugas dieorang. Jangan buat andaian sendiri. biar mahkamah yang menentukan siapa betul siapa salah. punye banyak berita kat blog ni, yang ni plak banyak orang view.......

    ReplyDelete
  25. "Anonymous said...
    bukan bom aje dah kena buang dari segala director company sultan............ada ke untung 6 juta setahun tapi hulur kat sultan cuma 2 juta hahahaha mana tak kena buang lepas tu nombor plate jual sampai untung 10+ juta hahahaha kamal ni nemang terlampau pandai atau terlampau bodoh ingat sultan tak dapat tahu. Masuk jaillah kamal
    March 30, 2011 9:50 PM"

    EH SIAPA LA YANG TULIS COMENT NI ERKH...... SEMUA DIA TAU CUCITER CUCITER APA LAGI YANG KAU TAU PASAL NI........ KAU MEMBER ALI ERKH??????

    ReplyDelete
  26. Ali ke Kamal ke tokdaeng ke itu kami tak peduli yg mustahak sesiapa yg menipu Dan men curi duit orang ini pulak tuanku kita harus bertaubat dan duduk jelah Kamal dalam jail n berehat kat sana dalam 15 tahun dan rotan 5 ke10 kali baru baliklah. Jailkan !!!! Kamal!!!

    Rakyat Johor

    ReplyDelete
  27. Rakyat Johor..ko ni mesti kuncu-kuncu kepada Ali Kuda atau lebih tepatnya Keldai tu....tak pun korang ni mesti BARUA HAPRA'K....yg suka membodek sultan......HAHAHA mungkin ko ni pun pun kaki busuk mcm Ali kaki kencing sultan tu.....kesian...kesian...tak lama lagi penuh lah hospital bahagia tampoi tu dgn kuncu-kuncu Ali dan rakyat johor yg hati pekong macam korang.......biarkan....biarkan...biarkan....kesian Sultan Johor di kelilingi kaki bodek BARUA HAPR'AK yg hati penuh dengan najis keldai......macam korang........kesian...kesian...

    ReplyDelete
  28. Saya kenal Ali, saya rasa MULUT dia memang tak boleh pakai. Dia memang suka jual nama. Lagi lagi NAMA TUANKU memang dia JUAL untuk kepentingan peribadi dia.

    Kamal Hisham, lawyer ni pun ada kepentingan dia juga suka JUAL nama SULTAN - contoh Southern Ads

    Cerita - cerita terbaharu sebenar cerita PLAT KENDERAAN yang mula dengan J sahaja. ni yang kecoh. Nama J ni kalau tak silap SULTAN johor dah BLOK (book semua kot ?). tapi pelik nya banyak orang dpt dgn JPJ dgn harga harga murahan. Number ni ALI pun ada nak brokerkan - Nama J ni Lawyer kamal pun dapat . Kalau nak kata, dua dua ni dapat (macam ada tak kena ?) Tapi rasa rasa pasal number ni lah masing masing nak cover line. Tapi kalau cerita number ni kena SPRM siasat , kalau SPRM siasat number yang mula J ni ramai juga keparit - Syok juga kalau SPRM masuk campur ungkai cerita PLAT J ni sebab macam number ni ada hubung kait kes ALI n KAMAL. Allah maha mengetahui.........

    ReplyDelete
  29. Sorry Number PLAT JPJ mula dgn J sahaja ok bukan nama. tersilap. Harap harap SPRM masuk campur untuk ungkai kemurkaan Sultan kepada KAMAL dan persengketaan ALI n Kamal. Saya tahu dua dua pun suka jual nama SULTAN. Sebab secara peribadi saya kenal ALI, jadi terus terang ALI memang suka jual nama SULTAN . Kalau hukum jual nama SULTAN tembak, makna nya dia harus lah. Kamal pun sama saja, tapi saya tak marah dgn dia sebab saya tak berurusan dgn dia. Tapi kalau SPRM heret, ALI, KAMAL pasal number PLAT J maka, pekong pekong mereka akan terungkai

    ReplyDelete
  30. siapa kata kamal tak belajar kat havard, bodoh punya orng, kalau dia tak pegi belajar tapi mengaku belajar mesti majlis peguam dah check, itu dah buat fitnah, kau tahu ke tak pasal kamal?

    ReplyDelete
  31. sapa kata untung 6 juta kalau setakat dpt konsesi iklan yg bilboard ada berapa biji tu blh untung 6 juta ke? oi fikirlah cara org yg waras. aku rasalah kau ni tak tahu kerja-kerja account lah pegi belajar dulu baru blh comment dan aku rasa kau pegi buat search kat ssm nama dia masih lagi tercatat pengarah sykt.

    ReplyDelete
  32. Skrg.. Kamal dan macai2 kamal sudah semakin berani dan menjadi2 mengeluarkan keyataan yg xpatut dihebahkan..kita tunggu dan lihat saja lubang cacing mana dia nak lari...lps ni barulah dia tahu langit tu tinggi ker rendah...

    ReplyDelete
  33. Aku setuju dgn kaulah, kita tak blh sebarang cakap, kalau nak cakap periksa dulu.

    Anonynous march 30, 2011 9.50pm. Lagi satu tu apa yg aku nak tahu mcmmana blh tahu dpt untung 6 juta sultan dpt 2 juta, pengalaman aku lah mana boleh hulur2 mesti dpt arahan. Kau kerja kat company tu ke? kalau kau kerja kat situ kau siapa? sbb aku pernah pegi sykt ni buat iklan aku kenal bdk account dia. setahu akulah Account dept semuanya P & C tak blh dedahkan.

    ReplyDelete
  34. banyak panas ini blog............... wa tak nak backup mane2. make sure benda korang nak attach kat sini biarlah sahih dan diperakui. tak sedap la cakap main hembus je. biar undang2 yang adili. masing2 dah ambil tindakan keatas masing2 so tunggu jela......... yang pasal no plat 2 leh caya ker?

    ReplyDelete
  35. Apa yg penting adalah kedua-dua penjual nama telah di buang oleh tuanku sultan.................semoga bahagia di neraka nanti

    ReplyDelete
  36. Lepas ni tak pasal ada orang yang comment dalam blog ni dipanggil until soal siasat. Walaupun 'anonymous' bukan boleh di trace juga ke..? So think more than twice before you say anything you might regret later.

    ReplyDelete
  37. Tak takut pun hahaha siapa takut dgn kau kamal mata ikan !

    Have fun in jail fish eyes

    ReplyDelete
  38. mata ikan?.....hahaha selalunya orang mata ikan
    nampak peluang keliling....

    ReplyDelete
  39. Mcm2 komen ada....sipolan yg aku kenal tu kaki clubbing dgn geng2 lawyer dia jugak...mungkin ini balasan yg ALLAH beri di dunia...

    ReplyDelete
  40. UNTUNG JUGAK ...
    HARI SABTU LALU,KTEORG DPT SORANG RM500 UNTK BORONG HABIS PAPER SINAR HARIAN YG KELUAR MUKA DEPAN CERITA DEPA .

    TAPI PELIK 1 OFFICE DAN BUDAK KMJ ASYIK CERITA BURUK ALI TAPI AKU TAK PERNAH TENGOK MUKA ALI .

    ReplyDelete
  41. Pelik kes ni.Ada sesuatu

    ReplyDelete
  42. Ada tersurat Dan tersirat.Ada rahsia tuhan . Hidup ibarat roda.redha Dan usaha.yang pasti dalam kehidupan jangan aniaya sesama makhluk.susah Nak d ampunkan Allah.Dosa dengan Allah sendiri tanggung, Allah Maha Pengasih penyayang. Dosa sesama makhluk tidak terampun selagi tidak bermaafan.wasalam

    ReplyDelete
  43. Tapi ada makhluk insan yg telah sesat jalan dgn fitnah2. Ada yg di pengaruh dan ada yg terpengaruh...doa2 kpd mereka ni agar mereka insaf secepat mungkin. Moga2 Allah ampunkan dosa mereka ni. Biarlah kami doakan bersama2 kpd mereka walaupun mereka ini yg mempengaruhkan hidup kita.

    ReplyDelete
  44. pelik....sekarang ramai yg bercakap dlm kelompok bangsa Melayu ada yg bersifat spt YAHUDI.....

    ReplyDelete
  45. ishh,,sapa la kata si kamal tu duk mgaji stakat UM saja..cube google nama penuh dia Kamal Hisham Jaafar n Havard Uni..hah! terang2 tulis ada nama dia siapa alumni lg..

    ReplyDelete
  46. Apa maksud seperti YAhudi. tolong jelaskan

    ReplyDelete
  47. huh..pelik sangat2 sebab..si kamal tu dah 17tahun setia n berkhidmat dengan sultan. kalau betul dia nak belot dari dulu lagi dia dah buat sebab dia orang yg sultan sangat percayai. lagipun dia jenis yang pegang pada agama Islam. ni mesti kes komplot nak menjatuhkan dia atas rasa tidak puas hati 'orang kenamaan'..si ali bangak tu plak jadi 'kuda tunggangan'. kan ke pelik seorang 'jurugambar' menyaman seorang 'lawyer yg bertauliah'..huhu..politik2

    ReplyDelete
  48. Dei tambis.

    Kamal Hisham Jaafar sahih graduan HARVARD UNIVERSITY, BOSTON, USA. Saya di sana bersama nya.

    Tuduhan yang tidak berasaskan fakta, macam cicak berak di tgh malam. MELAMBAK2. BUNYI PUN BISING. TAPI HASIL TARAK.

    Aku yakin yang hak tetap keluar kelak. Kita tunggu, TENGOK KUDA MANA YANG HANGAT KENA TEMBAK. Fakta2 nya sudah mula keluar...

    RUPA2NYA... DESAS DESUS JPJ & KASTAM NI berkaitan dengan kes2 JOHOR rupanyaaaa

    www.krisiskastamjpj.blogspot.com

    Yang benar,
    Amin S

    ReplyDelete
  49. Aku doakan biarcepat terserlah ali ni tali barut siapa Dan tunggangan siapa.smuga dtunjukkan secepatnye.konon Nak dapat pangkat baru.guna kan ali.si ali bodoh, Bodek tak kena cara.kan menyusahkan orang, terutama org disekitarnya.setau aku,ali ni memang menjatuhkan orang demi nak dapat sesuatu.suka aibkan orang yang dia nak jatuhkan.Suka fitnah.aku percaya dia kuda tunggangan.sanggup jadi spy,konon nak membodek,tapi silap Bodek dgn iq bodoh.kan menyusahkan.konon Nak membangga tapi last makin Huru hara.tu la bodoh dia.cakap tak berfakta.tolong la ambik moral value.smuga tuhan Beri penjelasan maskud yg Nak disampaikan.Dan tuhan tunjuk yg sebenarnya.Cuma satu aku Nak share sama: INGAT, yang betul tak semuanya betul Dan yang salah tak semuanya salah.benci aku perangai ali.jahat!

    ReplyDelete
  50. sapa yg tak pernah tengok ali...kalau nak tau muka dia sebijik muka jantan takut bini...macam pencacai angkat najis kaki bodek...tak de seri langsung.....muka org banyak dosa mcm tu le......

    ReplyDelete
  51. Ye ker.. Kesianyer.. kaki Bodek yg bodoh ni ke?.org yang gunakan dia ingatkan kuda tunggangan yang lasak Dan kuat.rupenye keldai bodoh Dan lembek.Cuba anta gambar muka dia.dlm surat kabar Kecik tak clear

    ReplyDelete
  52. Elok sangat tu dua dua da d buang oleh sultan Johor.tepat keputusan. Tak leh pakai

    ReplyDelete
  53. Ayu999=ali foto=blackdiomond ?Saper Tau bg Tau.tlg pastikan Untuk dptkn maklumat Lebih lanjut

    ReplyDelete
  54. Ayu999 .emm Lagak macam Nak jadi spy, FBI ke .mcm Nak jadi perisik jer.. 999 tu mcm talian kecemasan polis jer.kan? Think about it. Kot2 berangan Nak jadi polis atau perisik polis.

    ReplyDelete
  55. AKU ADA DENGAR AYU999=ALI FOTO.DAN DIA CLICK@GROUP.

    ReplyDelete
  56. K.Ayu da pindah rumah baru?
    Ali dah pindah rumah baru.?

    ReplyDelete
  57. konpius sunguh..uoils cakap berkias sgt, pikir banyak kali pong tk paham...
    kuda/keldai tunggangan?...kpd saper?
    bodek?.....bodek siapa..???
    saya pun pelik tibe2 tukang gambar cabok ni fofular....anyway respek jgak kat kucing kurap (drp cara korang cakap la)berani lawan peguam tersohor Johor ni...
    kamal aku pernah nmpk, ali mcmana gupernya yerk?

    alamak lagi fenin ana....Ayu999 ni saper pulak?????

    ReplyDelete
  58. ha ha ha ha ha ..... kaki bodek pun kena buang dek sultan?

    nak juge nengok muka kendai ni, ada keluar paper ke cerita hangpa..?? mana ?

    ReplyDelete
  59. sape lak ayu999 ni?? bini ali ke? mcm mana la rupe ali tu ek? kalau ade pic ali pls share with us..coz muka kamal tu penah tgk kat kembara mahkota dulu...
    heemmmm...susah2 kita bako je ali tu! kita bako! (edisi hantu mak limah) hehe..

    ReplyDelete
  60. Ayu999 Kan dia dok buat blog Tuanku, tunjuk byk kereta Tuanku.siap terangkan.(skrg blog 2 tiba2 hilang) konon rapat giler ngan Tuanku.mana sultan berangkat dia tahu.apa sultan suka makan dia tahu. Sultan suka masak aper dia tahu.siap bgtau tuanku bila vacation, tuanku masak sendiri dan kasi dia makan dgn staf yg lain.oover!.last2 kena buang.bodoh & busuk punya org

    ReplyDelete
  61. Aku dengar ayu999 adalah ali foto. Kontraktor ape dia.apa nama syarikat dia.

    ReplyDelete
  62. Saper la kita nak bakar ali, nanti dia terbakar sendiri.terbakar dia dalam neraka jahanam.. Raasakan!

    ReplyDelete
  63. itulah balasannya bodek tuanku, ramai yg pulak benci&menyampah, buat kerja bodoh mcm keldai tkder paedah, apa ko dpt? ferarri/proton buruk pon jgn gharap? barhgal punya ali....akhirnya kena buang jugak..haha haha ...

    ReplyDelete
  64. Pagan muka ali .nanti complot dia juga akan jahanam dan sengsara. Tengoklah! Tuhan bayar cash sekarang.kaki Bodek, kaki HASAT, KAKI FITNAH.BANGSA TAK LEH TENGOK Melayu LEBIH.keldai bodoh, suruh ke depan, dia kebelakang.BARUA. Tak lama e korang tengok dia SURUHAN siapa.sabar.. TAK LAMA lagi. Manusia tiada pegangan. Makan diri sendiri

    ReplyDelete
  65. Betul betul betul... Memang dia ni suka jual Nama sultan.mcm dia rapat sgt, tau segalanya. Silap la.. Tuanku bijak tau.

    ReplyDelete
  66. Anonymous said...
    sape lak ayu999 ni?? bini ali ke? mcm mana la rupe ali tu ek? kalau ade pic ali pls share with us..coz muka kamal tu penah tgk kat kembara mahkota dulu...
    heemmmm...susah2 kita bako je ali tu! kita bako! (edisi hantu mak limah) hehe..
    April 6, 2011 1:11 PM

    http://www.youtube.com/watch?v=AWpZRT-p8UY.kau nak tengok muka ali tu sangat kan tu haa.siap video tv3 lagi.suka hati kau je nak bakar org.kau tu siapa huh.

    ReplyDelete
  67. Pagan muka ali .nanti complot dia juga akan jahanam dan sengsara. Tengoklah! Tuhan bayar cash sekarang.kaki Bodek, kaki HASAT, KAKI FITNAH.BANGSA TAK LEH TENGOK Melayu LEBIH.keldai bodoh, suruh ke depan, dia kebelakang.BARUA. Tak lama e korang tengok dia SURUHAN siapa.sabar.. TAK LAMA lagi. Manusia tiada pegangan. Makan diri sendiri
    April 6, 2011 4:34 PM


    kau kenal ke ali tu kaki bodek,kaki hasat,kaki fitnah huh.kalau tak kenal kau tak payah main hembus je.kau tu yang keldai bodoh!!!

    ReplyDelete
  68. Semua org Tau dia suka buat cite Dan Bodek.

    ReplyDelete
  69. Emosi nampak
    Ali.. Aku tahu.. Nanti dikesempatan yang terluang akan aku ungkaikan siapa ali.dengan bukti dan fakta.

    ReplyDelete
  70. AKU timbalan KEtua POLiSI". Banyak rahsia Ali dan kuncu. Kuheh Kuhek Kuhek

    ReplyDelete
  71. Dah2 la.Dua2 tenang2.muhasabah.

    ReplyDelete
  72. Ali da meroyan. Akibt dosa2 melampau yg tlg dbuat.

    ReplyDelete
  73. Aku dpt info ali suka fitnah, aniaya , suka aibkan,pijak org utk dpt sesuatu. ZALIM!! Satu info ni kalau siapa ada maklumat maklumkan disini.

    Betul ke Ali kaki minum.? Betul ke Ali ni BARUA. ? Betul ke ALI main betina tukar2 dgn kawan2 dan benda ANU dia lembek. Adakah betul ini semua.

    ReplyDelete
  74. CUKUP. JANGAN MCM2. ROSAK. BIAR KES NI DSELESAI CARA BETUL.

    ReplyDelete
  75. Pelbagai cerita dalam internet. apa cerita boleh buat, buat sabar..

    ReplyDelete
  76. aku pun dengar ali aniaya org, bodek dan macam2 lagi......
    dapat duit.....kereta....perempuan, sure keldai ni kaya
    baghal punya orang..

    ReplyDelete
  77. Mungkin kes ni nak d jadikn cita... pelik ekh.. kamal pun pi melatah saman ali tu wat per...kan kecoh.. mungkin gak dia lawyer.. dia rasa ok keputusan tu ... si ali ni saman balik.. ape rahsia alam ni...

    ReplyDelete
  78. Apa-apapun kena kembali pd allah, buat bro. kamal, semua yg berlaku tentu ada hikmahnya

    ReplyDelete
  79. Da datang padah pada ALI.. Padan muka.ambik engkau.!!

    ReplyDelete
  80. Anonymous said...
    HAHAHAHA...Ali oh ALI...KUDA TUNGANGGAN rupanya engkau...cerita terbaru aku terima dari org jb engkau mengaku dusuruh oleh seseorang utk menyaman balas lawyer Kamal tu...wah...wah..wah.....kayalah tak lama lagi kau ni ya Ali........tak payah menang 100 juta kau dah mampu memiliki rumah di ADDA HEIGHT.....BRAVO...BRAVO...BRAVO...Ali.......dgn gaji kau sebagai juru gambar kau tu layak tinggal di rumah PPRT saja....hemmm tak lama lagi ali dapat bini baru pulaklah ya....hahahaha biarkan penunggang terjun bersama kuda-kudanya ke neraka biarkan...biarkan......
    March 30, 2011 10:10 AM

    ALI.. SIAPA KAU SEBENAR?????

    ReplyDelete
  81. mana timbalan ketua polis? mana spy BPR?
    cepatla citer pasal keldai busuk nih sebelum blog nih kena tutup...!!!!

    ewah...ewah..bongkaknya si ali, kawan aku cakap "ala bukannya penting sangat document & buku cek yang hilang, aku boleh apply 100 buku cek, even kamera yg derang curi tu, kamera cabok, aku boleh dapat lagi canggih..bagus, paling mahal...ramai boleh sponsor", kata kuda nih bila kawan aku tanya pasal cermin kereta dia kena pecah... PADAN MUKA DIA...cari pasal dgn lawyer, saje dia ckp cam gitua, agaknya nak sedapkan ati, kamera tu mahal siol..

    ReplyDelete
  82. Siapa yang senang2 boleh tutup

    ReplyDelete
  83. Bila kete dia kena pecah, kat mane, mungkin sape organism, knapa. PUAKA PUNYA ALI

    ReplyDelete
  84. kesian Ali ni, kereta kena pecah pun di panggil PuAKA?

    hehe he...tapi ni pengakuan jujur? ,ko penah rasa/pegang ANU Ali yg ko kata lembik???

    ReplyDelete
  85. Kau dah pegang anu ali ke?

    ReplyDelete
  86. Hina ke jadi jurugambar?sapa yang kata jurugambar hanya boleh duduk rumah pprt aje?aku nak tampar dia.

    ReplyDelete
  87. Aku dengar ofis kamal kena ambus ngan polis..kamal dah cabut lari pegi luar negara...berani kerana benar takut kerana salah..kamal hidup dlm buangan...lari mcm anjing...

    ReplyDelete
  88. Anjing ni aku dengar kuat menyalak...menyalak sana menyalak sini sampai tuan yg bela dia pon dia nak gigit..

    ReplyDelete
  89. ah ahhh yerk, pelik pulak, kuda/keldai yg balaci fish eyes cakap tu bebas ke mana2..
    yesterday morning.. happy nmpk dia & fren golfing.....jumpa masa minum kat cafe

    ReplyDelete
  90. Anonymous April 11, 2011 10:33AM

    kepala kakak kau pejabat Kamal Hisham Asso
    kena ambush, polis dtg mcm biasa dlm keadaan
    profesianal.kau tahu dgr dgn ckp drpd org je,
    dtg pejabat dia tgk cctv mcm mane la bodo ..
    aku nk kau tgk cerita prince of persia 'the sands of time' tu yg dia kena fitnah bunuh bapa dia,padahal uncle dia yg bunuh,kira uncle dia tu ali la kalau filem kat malaysia ni. keadaan kamal tu sama mcm prince persia tu. prince persia trpaksa mndiamkan diri dan tidak muncul buat sementara sebab ade org2 bodo mcm kau dgn seangkatan ni la yg pandai kaburkan mata org jatuhkan kamal .. atas ape ? iri hati, cemburu dgn rezeki org dan nak bodek .. budak sekolah menengah pun aku ingat boleh tahu mana betul, mana tak ..

    ReplyDelete
  91. Prince of persia aku xtengok hantu mak limah aku tgk...emosi nampak wkwkwk

    ReplyDelete
  92. Anonymous said April 11, 2011 1:55PM

    lkau buat lawak ke ? ok aku support la .. wakakaka..kau faham b.melayu ke tak ? kan aku cakap aku nak kau tgk cerita tu,bukan nak tahu kau tgk cerita ape .. ke kau sama mcm mcm sharifah amani nak kena cakap inggeris?haha .. "im look stupid when im speak malay" hakhak

    ReplyDelete
  93. Polis datang profesional?? dia datang bawak McD, KFC or Pizza kah kah kah.
    Haritu askar Sultan (JMF) dtg rampas fail cara professional jugak ke?? SPRM bila lagi nak ambush? Nanti meke dtg bawak TOSAI, sabar ehhh bro..............

    ReplyDelete
  94. kerja jurugambar terkejar sana-sini masyarakat ingat, esp makhluk macam ni ingat kita paria, kucing kurap etc.... mereka tak tahu gaji kita lebih besar dari pekerja pejabat kerajaan..
    bidang jurugambar ni profesional, org BUTA HATI ini ingat peguam je bidang pro...
    bagus abg ali..ajor sikit org yg rasa dia. selalu teratas... well done

    ReplyDelete
  95. anonymous April 11, 2011 5:15PM

    haha .. kau mmg berbual kampung la .. patut la kau jadi mcm ni , kerja memburukkan org .. kau anak dia atau ali bayar kau ?huhu .. ni apa JMF la, rampas fail la .. kau ada ke time tu, kau nampak ke ?siapa kawan dgn kau mmg kena buruk jela .. kesian tgk kau, rase2 tgk kau mcm ni byk rezeki2 haram ku mkn ni .. agaknye la .. sory ther .. huhu

    ReplyDelete
  96. WAHAI MEREKA YG BERKENAAN...INGAT TAK LAGI SAPER YG RAMPAS FAIL HARITU? BUKANKAH DATO PERDANA DALAM?....???..?? AKU MACAM TERDENGAR MANUSIA BONGKAK CAKAP APA, APABILA FAIL KENA RAMPAS..``WALAUPUN KAU RAMPAS FAIL...TAPI RAHSIA...TUT....TUT..TUT......
    WAHAI SEDARA-SEDARA SEKALI SEKALA PANDANG LANGIT, TINGGI KE RENDAH..
    MEMBURUK/MENGHINA/MENCACI ORG LAIN MEREKA TAK SALAH...BILA DIHENTAM TUDUH PULAK JURUGAMBAR MISKIN TU?..LAINLAH KALAU JUTAWAN YANG UPAH..BOLEH DITERIMA DIK AKAL..APA PUN, SAYA DAPAT MERASAKAN..AKHIRNYA SEMUANYA AKAN TERJAWAP..

    ReplyDelete
  97. Lepas ni kita tgk sapa yg akan dicharge polis Ali @ Kamal ?

    ReplyDelete
  98. anonymous April 12, 2011 10:52AM

    ape ang cerita ni ? ape yg rampas ni ? mcm ang ada je time tu .. lagi satu, ang dato mane pun tak tahu main balun je 'dato perdana dalam' .. dato bentara dalam la labu .. itu pun ang salah sebut, mmg ang ni ckp utk dunia la , tak pikir agama .. apppaaa pnye turrr ..

    ReplyDelete
  99. anjing nih menyalak lagi tak selepas facebook dia tutup? mereka nak kena charge pasal apa yerk?

    ReplyDelete
  100. Cops seek lawyer over royal scam



    JOHOR BARU: Police are searching for a prominent lawyer who is said to have abused the name of the Johor Royal family for personal gain as well as alleged criminal breach of trust (CBT) amounting to some RM500,000.

    It is learnt police raided the lawyer’s office here several days ago after five reports were lodged against him.

    Sources familiar with the investigations said two of the police reports had been forwarded to the Com panies Commission of Malaysia while police were investigating the other reports for CBT as well as sedition.

    It is learnt the lawyer, who handles cases for prominent people in the state, had allegedly posted words on a social web page that could create hatred against the Ruler.

    Johor police chief Deputy Comm Datuk Mokhtar Shariff confirmed they had received five police reports related to CBT cases and those in connection to the Johor Sultan.

    “All the reports were lodged on March 31,” he added.

    ReplyDelete
  101. alamak.......lawyer nih ke? nih paper star/sun or nst? nak beli..nak beli

    ReplyDelete
  102. habis lah lawyer buruk ni aiyoyo fish eyes

    ReplyDelete
  103. The Star, pages 23, 13/4/2011

    ReplyDelete
  104. aku da khatam. tadi berita terkini TV3 da cukup jelas apa yg berlaku, diharap penyokong fanatik jgn lah ikut derhaka mcm bos mereka...amin

    ReplyDelete
  105. alamamak>>> dah kuar STAR, skrg kaki bodek & kaki ampu exPeguam DIRAJA yang dapat nombor2 plat special JPJ harap maklum dan cepat2 jual. Polis tengah nak Pukat Tunda.......
    Kamal oh Kamal, ngapa kau menyaman? dah semua kes dah kuar.....sapa sebenar yang GUNA nama Sultan untuk keUntungan sendiri......case closed!

    ReplyDelete
  106. Sekarang kalau masih rasa betul tak bersalah cepat lah buat PRESS CONFERENCE biar tahu langit itu tinggi atau rendah. Jangan Takut kepada kebenaran. Sebagai Lawyer act Professional.

    ReplyDelete
  107. antara tanda2 kiamat adelah wujudnya lebih byk saksi palsu dari saksi kebenaran .. dh dkt nmpknye ni ..

    ReplyDelete
  108. cukup2 lah tu kalau dah salah tu salah je........pulangkan duit oranglah fish eyes

    ReplyDelete
  109. Antara tanda tanda kiamat?apalah mamat bodoh tu.tanda tanda kiamat lah.ini tak ada kena mengena dengan tanda tanda bodoh.yang ada tanda tanda kiamat ialah kau tu tak pernah sembahyang.selalu memonteng aje.bodoh.

    ReplyDelete
  110. Kenapa orang2 kuat & kroni Kamal sudah terdiam apabila cerita sebenar dah terkeluar dan di dedahkan dalam STAR dan TV3. Apa lagi nak di buat oleh kroni2 Kamal......kau semua tahu macam mana ligat Kamal buat bisnes....dan kau semua tentu dapat habuannya, sekarang berani kah kau semua kroni2 dan pacal2 Kamal untuk tunjuk muka dekat dengan Kamal lagi? Kamal ingat dia seorang lawyer yang profesional tetapi jejak langkahnya yang rakus yang menyebabkan kejatuhannya. Sekarang dia berani untuk melawan dan menghina BOSS lamanya "Don't bite the Hand that feeds you" Apa lagi nak di kata......Carriernya TAMAT kerana TAMAK...

    ReplyDelete
  111. How come it is so simple and cheaply people could get hold of good special Johor number plates? We hope that all relevant authorities will check on the availability and the corrupt practices of issuing or selling of the old JPJ Licence Plates with single letter J or two-letter JA, JB,... and also on the special plate numbers for single or double digit in any kind. How can all of this HAPPEN, is there NO authority or guidelines for this abuse from HAPPENING? We as citizen hope that all the culprits that has done harm and abuse their positions involved in this Royal Scam be put into Justice and punish so that it will be a REMINDER that nobody is above the law!!!

    ReplyDelete
  112. sudah terang kini lagi disuluh...inilah dia rakyat derhaka.aku dengar usaha dia cuba memalukan bos pulak.kini barulah ku tahu siapa itu ali,walaupun tidak ku kenali ali...kamu ku ibaratkan HANG TUAH aku dapat rasakan kehidupan kamu sekeluarga dalam kebimbangan,ingat Allah,semuanya akan selamat.kamu bukannya Barua/Keldai/kuda.kami akan bersamamu setia pada tuanku,maka akhirnya ramai yang akan tampil membuka pekung/kurap si durhaka ini.yg dulu cukup ditakuti di johor.

    ReplyDelete
  113. Semoa dah cabot ke luar negara... Mane nk lariiii weiiiiiiii...

    ReplyDelete
  114. maner sumer pengampu...pengampu orang kayer..???
    lu orang pun ikut cabooottt...

    ReplyDelete
  115. Anonymous april 13 2011 9:35pm

    memang ade lah syaitan. kau tu yang tak tahu dalam hadis . nampak sangat kau tahu cakap orang saja.nak cakap pasal sembahyang, ape yang kau cakap sendiri pun tunjukkan kau tak tahu ape-ape.lebih tepat ade orang macam kau ni yang buat kucar kacir kehidupan manusia.biasa la nak ampu dengan senang cepat .

    ReplyDelete
  116. motip tukar tajuk?????? .... cabot lari mana? wahai pengampu org kaya?
    madinah?...australia?..indonesia or thailand, otherwise singapore??

    ReplyDelete
  117. KULAIJAYA:A businessman who was abducted by three masked gunmen has been freed by his captors.
    It is learned that the trader, in his 40s, was released by his captors last Friday, less than 24 hours after he was abducted.
    Johor police chief Deputy Comm Datuk Mohd Mokhtar Shariff confirmed the release but declined to comment in detail.
    “We have set up a task force. The police have several clues concerning the abduction case.
    “We are confident of making arrests,” he said after launching Rakan Cop Iskandar Malaysia here on Saturday.
    It was reported that the victim was abducted at a coffee shop in Jalan Beladau in Taman Puteri Wangsa on April 21.
    The kidnappers entered the shop and fired at least an air shot before bundling the victim into a waiting car at about 1.45pm.
    It is believed that the victim owned several businesses including entertainment outlets.
    Meanwhile, police have wrap- ped up their investigations into the case involving a prominent lawyer who allegedly abused the name of the Johor royal familyfor personal gain and criminal breach of trust (CBT) amounting to RM500,000.
    The Star reported on April 13 that the police were searching for the lawyer after five police reports relating to CBT cases and those in connection to the Johor Sultan were lodged on March 31.
    It is learnt that police have raided the lawyer's office.

    ReplyDelete
  118. ala nper english leh tolong melayukan tak kawan ni english tak beberapa paham maklumlah takde english education..................

    ReplyDelete
  119. mlm tadi lalu lorong mutiara, kg melayu..1 rumah tu jadi mcm rumah hantu, gelap gelita ...yg terang cuma pondok guard.....

    ReplyDelete
  120. "mlm tadi lalu lorong mutiara, kg melayu..1 rumah tu jadi mcm rumah hantu, gelap gelita ...yg terang cuma pondok guard....."
    hamboih..menjaga 'tepi kain' org sungguh kamu ni..biaq p la depa nak p mana pun, as long as tak menggangu life n guna duit hang pa kan..

    ReplyDelete
  121. jaga tepi kain org? sape? org tu yg selalu jaga tepi underwear org, cucuk sana, cucuk sini....kesian org kena terajang ada kes yg nk kena buang kerja..kena btg idung sendiri ... baru rasakan!!
    penghuni rumah hantu tu semua dah cabot obersea agaknya...

    ReplyDelete
  122. anta mak/ayah gi umrah tiap taun, tapi org tua tu x prnah check dr mana anak dpt duit byk..???
    panggil org kampung buat solat hajat selamatkan anak mereka di muar...tapi lbh baik mintak la org kg doakan skali sypaya allah turunkan bala kpd mereka yg benar2 bersalah, lagi bagui....

    ReplyDelete
  123. police have wrap- ped up their investigations into the case involving a prominent lawyer who allegedly abused the name of the Johor royal familyfor personal gain and criminal breach of trust (CBT) amounting to RM500,000.
    The Star reported on April 13 that the police were searching for the lawyer after five police reports relating to CBT cases and those in connection to the Johor Sultan were lodged on March 31.
    It is learnt that police have raided the lawyer's office.

    ReplyDelete
  124. anonymous said may 2,2011 12:26PM

    oh ini rupenye baruwa yg suke jaga dengan buat cerita baju dalam org .. hati2 la yg lain, perkara ini akan brlaku pada anda juga sekiranya anda yg menjadi salah seorang yg teraniayai .. kalau berani bagi la no plat kereta ang wahai hero johor ..

    ReplyDelete
  125. anonymous said may, 4 2011 10:25am

    ooo ini macam tukang cebok waharuddin je.dah cukup bagus masa org yg nak kena terajang buang kerja tu tak kena buang betul2, dah lah yg teraniya tu tolong selamatkan dari kena buang, cukup bagus diminta tukarkan tempat dari betul2 kena buang dengan jatuh satu paku.ape punye melayu lah tak sedar diri,cina dok gelak je tengok hampa ni ..

    ReplyDelete
  126. anonymous said may, 6 2011 11:49am

    oh kira ang tahu lah duit banyak tu dataang dari mane?ang keje dalam syarikat yg sama ke?ke ang yg selalu buat duit jadi banyak tanpa org tahu .. haha .. sekarang ni kalau ang percaya kuasa tuhan ang pikir lah tak lepas mak ayah dia pergi pun.kalau lepas pun,sampai sana mesti cash money.ang kadang2 tafsir mcm tuhan juga, ang tuhan gajah ke apa?biar lah org kampung ke,org bandar ke nak buat solat ape pun,dari iri hati mcm ang ni lagi lah bahana.tuhan tu tak kejam mcm ang nak turunkan bala kat manusia,nasib lah ang tak jadi tuhan,kalau tak habis ang order tu,order ni.nak minta ampun pun payah rasanya ..hihi

    ReplyDelete
  127. haha huhu... da melalot mamat ni...he he

    ReplyDelete
  128. haha huhu... da melalot mamat ni...he he

    ReplyDelete
  129. pelik donia skrang..ada org rasa lngsung x brsalah pegi haji/umrah guna duit haram...????

    ReplyDelete
  130. setuju......let's ajak org bukit pasir solat hajat turunkan bala kpd yg bersalah...

    ReplyDelete
  131. astagfirullah halazim......masyallah...ramainya orang yang mempunyai penyakit hati di dlm blog ni....nauzubillahiminzalik......sekiranya benar dia menggunakan duit haram biarlah antara dia dgn yang maha mencipta....hanya ALLAH yang maha mengetahui.....kepada mereka2 ini...yang mempunyai hati yang amat dengki lagi khianat...ingatlah...Allah itu maha berkuasa...jgn kerana sifat hasad dengki anda akan memakan diri anda sendiri...ingatlah seksaan Allah itu maha pedih bagi org yg suka memfitnah dan yg mempunyai hati2 yang busuk...inalillahiwainalillahirajiun......YA ALLAH KAU AMPUNKAN DOSA2 ORANG2 YANG SUKA MEMFITNAH INI DAN BERILAH PETUNJUK DAN HIDAYAH MU KEPADA MEREKA2 INI......bertaubatlah kamu wahai manusia2 laknatullah....

    ReplyDelete
  132. kepada org ygb tulis kamal antar mak/ayah pi umrah pakai duit haram dan ajak org kampung solat hajat selamatkan anak dia...rasanya tu aku kenal... dia ini.sedara yg tak mengenang budi..hati busuk...tipu bini..mak mertua...bapak mertua..dia ni lah kamal pernah buang dia kerja sebab mkn suit syarikat...sedarlah diri kalau tak kerana kamal...kau dgn binikau tu dah kena jail...kawin dgn bini sekarang ni pun kerana rumah bapak mertua tu dah tukar nama bini dia...aku kenal kau...aku kenal kau....kaki kikis duit perempuan lebih teruk dari org yang kau kata antar mak/pak dia pi umrah pakai duit haram...kau ingat dia macam kau ke...semua orang muar dah tau siapa kau...hanya org2 yang bodoh mcm kau punya pencacai2 je yang percaya kata2 manusia jahat macam kau...sebab diorang tu pun bodoh dan jahat macam kau juga.....hahahaha kesian org2 bodoh tu...kesian...

    ReplyDelete
  133. bagus idea tu, solat hajat...manusia jaman skrg da tk kisah haram/halal smpi ke tanah suci every year guna duit ..tut..tut pun takpe...
    antar mak/ayah lak tu, mana org tua mereka nk pecaya anak mreka mcm setan..???
    inilah masalahnya manusia, kalau dikata dimarahi, tapi kalau menghina org takpe, sy faham kes ni...
    ada ke patut kamu tuduh manusia kuda lah, kedai la, barua la...skrg defend lah yg kamu rasa perlu...syukur kepada ALLAH yg telah memberi petunjuk semasa di dunia...Brg harus diingat, ada kwn ku itu, kerjanya selalu menfitnah, tapi kena btg idung sendiri...semuanya dikatakan FITNAH...

    ReplyDelete
  134. Keluar KENYATAAN AKHBAR oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia di Akhbar KOSMO hari ini `ORANG YANG DICARI UNTUK MEMBANTU SIASATAN’
    Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) ingin menghubungi Kamal Hisham Bin Ja’afar (no. K/P: 700301-01-5853) Alamat terakhir ialah No. 6, Lorong Mutiara, Kg Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor.
    Sesiapa yang mengetahui alamat dan no. telefon terkini beliau boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Kanan, Muhamad Ezadee Lazan di talian 03-22995341 / e-mail: ezadee@ssm.com.my atau pegawai penyiasat, Salwani Zakaria di talian 03-22995391 / e-mail: zsalwani@ssm.com.my.

    ReplyDelete
  135. Ali atau Kamal? Dua-dua lebih kurang ajerr.....2x5..yang ramai komen kat sini aku rasa sedara mara dan kawan-kawan Kamal dan Ali....bila jadi camni, habis pekung, panau, kudis, kurap, bintat semua terdedah. Pada aku, kalau di dahan pokok tu ada 2 helai daun yang rosak, tak tau mana nak cantas dulu, pada aku cantas dua-dua...end of story. Dua-dua pun dah byk mengumpul harta.....

    ReplyDelete
  136. Gali kubur tanam sendiri....

    ReplyDelete
  137. ali sape pulak cari? polis@ssm?mangsa tipu?stori la kalau tahu, kita nk tau!!

    ReplyDelete
  138. alahai ali...lepas ni jadilahh laxmana hang tuah he he he ...
    dpt larh pingat atau PENGAT........hu hu hu......aku nak tengok kooo tukang tangkap gambar orng laen tima pingat....bru koooo tau koooo tu sampah jerrrr......kah kah kah

    ReplyDelete
  139. eahhhh...ada balik? balik la mesia en kamal, kembara bulan depan...

    ReplyDelete
  140. Hari ni gambar kamal pulak ada kat page 16 berita harian..

    ReplyDelete
  141. Mana supporter kamal dah sonyap...ko pon bersubahat ngan kamal ya..ada share..!!!

    ReplyDelete
  142. Mana Prince Persia ni...??? apsl xmuncul2..xde buah peler..

    ReplyDelete
  143. Asgtharfirullah Al-Azim..dari mula sampai ke akhir komen orang mengata pasal jurugambar dan peguam tu, dan saya rsa kebanyakkan yang menulis komen ini terdiri daripada orang yg beragama ISLAM..mungkin juga terdiri daripada kenalan, saudara mara atau musuh mereka berdua.Pelbagai cacian, fitnah dan tomahan yang kamu semua lemparkan pada mereka sehinggakan maruah keluarga, bentuk fizikal ciptaan Allah yang ada pada mereka pun dipersendakan..Insaflah wahai manusia,Siapakah kita untuk menentukan Siapa benar dan siapa salah?? Hanya Allah S.W.T yang Maha mengetahui segala2nya..mungkin sekarang kita mampu untuk mentertawakan mereka,mengeluarkan kata2 kesat, memfitnah hanya dengan mendengar khabar angin org lain,membuat andaian sendiri pada mereka berdua..satu hari nanti bila perkara yg sama terjadi pda diri kita, adik beradik,saudara mara atau kenalan terdekat baru kita tahu betapa dahsyat & hebatnya apa yg peguam & jurugambar itu rasa sekarang ini. walaupun identiti kalian sebagai 'Anonymous'tetapi Allah itu Maha Adil & maha mengetahui dan Dia tahu siapa diri kita sebenarnya.wasalam..

    ReplyDelete
  144. sy sedara si jurugambar, maklum kan apa yg dicaci, katanya "biarkan apa org nak cakap, selagi mereka mampu, akhirnya mahkamah juga akan tentukan.." dia takde apa-apa perubahan dlm hidup, biasa jek nampk..tapi peguam ni kabor lari lintang pukang ke obersea.. kjap australia, dubai, dll..berani kerna benar, takut kerna salah

    ReplyDelete
  145. Kalau kau nak tahu, hukum dunia kau boleh lari wahai pemfitnah. hukum akhirat, allah saja yg tahu. Kau dapat back-up besar, dari org besar. kalau memang tak bersalah pun, akan disalahkan jugak. cuba kau yang kena, tak boleh kau nak selesaikan kan?so kau boleh berani kata "kalau kerna benar, takut kerana salah." Aku nak tgok, kalau satu hari nanti keluarga engkau yg terkena macam si peguam tu, jangan kau nak menyesal masa tu. Fitnah adalah dosa besar. Si peguam tu tahu apa yg di buatnya. sebab hukum allah lebih penting dari hukum didunia. Dia tak gila kan pangkat didunia. dia lebih sayangkan Allah. Allah maha berkuasa. Si pemfitnah, kau senang sekarang dapat hidup lena kat dunia. Kau dapat duit. dapat harta. sesungguhnya itu sementara. Tanda kiamat sudaah hampir. Ketua-ketua tidak lagi menggunakan hukum hukum islam sebagai peganggan. Ingatlah. bahawa Allah itu maha adil. Setiap yang salah pasti akan dihukum oleh-Nya.

    ReplyDelete
  146. skrg nie Alllah nk hukum manusia yg tk sedor diri....tk pernah bersyukur....suka menifu&menganiaya sesama insan, tidak perlu tunggu di akhirat, didunia telah dpt balasan....
    ramai yg bersyukur atas apa yg berlaku..ada hikmah di sebaliknya...amin

    ReplyDelete
  147. tak payahlah bersyukur atas kejatuhan orang lain..kerana orang yang begini lebih hina dari orang yang dikatakan mendapat balasan dari Allah tu....ingatlah hari ini hari dia.....hari anda belum pasti...mungkin lebih teruk lagi......lebih baik lebihkan amal ibadat supaya anda tidak lupa kepadaNYA......

    ReplyDelete
  148. kembara mahkota kali ni sunggoh meriah, dengan tiadanya budak2 urusetia dulu (yg lebih menyemak penampilan mereka) erti kata lain, yg kejor glamer...
    sudah2 la tuh guna nama Allah, umat Islam tahu apa yang mereka buat, berdosa dan pahala....
    jangan menyalahkan orang lain, jika kesalahan jelas kita lakukan...jangan menunding jari pd seseorang, jika cuma melepaskan diri dari tersepit...Ya Allah, kami sungguh bersyukur kerena telah diberikan pengajaran yg berguna sebagai pedoman...orang tamak selalu rugi...lebih2 lg jika menganiaya orang untuk mendaki gunung yg tinggi//....

    ReplyDelete
  149. meriah...kah..kah..kah....kelako....dah lah yg terakhir...minta sumbangan pulak.....

    ReplyDelete
  150. lbh banyak sumbangan lbh ramai org miskin dpt manafaat.. berbanding dulu, sumbangan2 ntah kemana...sekarang bru tau..

    ReplyDelete
  151. ye ke????????????? boleh percaya ke dgn korang ni....entah-entah korang ni lagi terukkkkkk!!!!

    ReplyDelete
  152. ya kan...sumbangan untuk bantu orang miskin...tapi di kebas org kaya, yang nak jadi tambah kaya...penerima sumbangan anak yatim, ibu tunggal, warga emas...semuanya mereka yg memerlukan bantuan...celaka punya org kaya yg kebas sumbangan tu....

    ReplyDelete
  153. ada bukti ke?dulu tak minta sumbangan orang pun berjalan lancar....ramai yang dapat bantuan.....berjalan lancar je aku tengok....tak payah minta sumbangan orang pun boleh beri sumbangan pada mereka2 yang memerlukan....korang yang pertama kali buat..minta sumbangan...apa hal....tak malu??????tak bolehkah korang keluarkan duit poket sendiri???????tak sanggup berkorban ke????tak payah nak tuduh2 orang dan tak payah maki2 orang celaka...aku rasa kaorang ni lebih celaka dari yang celaka....jangan suka memburukkan orang...Allah itu adalah sebaik-baik pencipta.....orang yang suka memburuk-burukan orang sama je level dia macam orang dia kata tu.....agaknya lagi terukkkkk!!!!!

    ReplyDelete
  154. u mean...suk minta sumbangan utk program kembara? sapea yg dimintaknya?
    kalau urusetia dulu guna duit mane ....byk belanja juge tu?

    ReplyDelete
  155. syok kembara kali nih...puas tatap wajah tuanku & family...kitaorang hanya nk berjumpa tuanku, nie x aysik 'interprem' jer sorang layor tu, nyibok je, mana-mana muka dia......

    ReplyDelete
  156. salam...nampaknya isu kamal ni sgt panas disini...tapi aper yang hendak sy ckp kat sini...kebenaran sesuatu itu bkn bergantung kepada rumorsnya tetapi bukti sahihnya...kalu mengikut tafsiran saya penyebaran berita di akhbar dan media ellektronik tentang isu ini adalah satu kesilapan kerana kes ini masih lagi belum menjadi sebutan dimahkamah...dan berharap suatu kebenaran akan terbukti...walau aper pun berlaku saya berharap KH bersabar dan redha dengan ketentuanNya...saya akan sentiasa bersama KH...bila sampai masa nanti harap KH dapat keluarkan dan dedahkan segala bukti yang ada di tangan demi menegakkan kebenaran....

    ReplyDelete
  157. i really need money fast . i sell my iphone 4 1.5k .
    still can nego . urgent and looking for serius buyer .

    ReplyDelete
  158. bole tuju lagu???

    ReplyDelete
  159. " saya akan sentiasa bersama KH" .... masok jail sama2 lahhh

    ReplyDelete
  160. ASSALAMUALAIKUM
    ~untuk info dan maklum balas~

    1) Ada 17 lapuran/aduan terhadap En.KHJ setakat hari ini. Pada 29JUNE 2011, BUKIT AMAN memberitahu beliau TIADA KES untuk d perinci.

    2)Saman En.Mohammad Ali Ismail March 2011. Pada 04 Ogos 2011, kes ini d pindah keluar dari Negeri Johor sebab Mahkamah Tinggi bersetuju ada unsur campurtangan Istana terhadap pentadbiran mahkamah.(Di sahkan dalam MALAYSIAKINI)

    3)Isu dalaman/internal firma guaman Kamal Hisham & Associates (KHAS) sedang di urus oleh beliau untuk mengambil alih balik firma perundangan kepunyaan beliau

    Sekian. Terima Kasih -Daniel JBahru

    ReplyDelete
  161. Alhamdulillah...finally kes ni berpihak pd yg benar. KH dh menang saman terhadap ali RM10 juta..memang benar kes ini ada unsur campurtangan istana Johor seperti yang dilaporkan.

    ReplyDelete
  162. alahai muplis lar si ali ni, mne dia nk cekau duit RM10 jota tu..??? tapi si layor tu katanya masih kat obersea buat ape, balik la mesia, dah nk raya nie................ :D:D:D:D:D:D

    ReplyDelete
  163. Maybe dia tengah beware dgn keadaan sekeliling. Sebab, dia tahu if you have any problem with orang atasan, you'll get some troubles. So, biar dia tenang kat sana disamping org yg tersayang. Family dia semua backup dia kot. Dari adik-adik dia sampai ke anak-anak buah dia, semua unite for Kamal. Salute siot tgok diorg. And Doakan Keadilan Berpihak Pada Yang Benar

    ReplyDelete
  164. that's rite..biar la dia nak g mana2 pun. pray the best for him..mmg betul "if you have any problem with orang atasan, you'll get some troubles"..reminder, the problem is not come from him BUT ......(ha..lu pikir la sndri!)=). tetiba rasa pelik la plak, mana pegi kuncu2 n penyokong Ali?????? dah senyap je...tengah duk mintak sedekah nak bayar saman ke??

    ReplyDelete
  165. GO!! KAMAL HISHAM GO!!

    Allah s.w.t telah berfirman maksudnya :
    " Allah tidak suka seseorang mengatakan sesuatu yang buruk kepada seseorang dengan terang-terangan melainkan orang yang dizalimi maka dia boleh menceritakan kezaliman tersebut ; dan Allah itu Maha Mendengar dan Maha Mengetahui."
    (Surah an-Nisa ayat 148)

    Nabi s.a.w bersabda maksudnya : "Hendaklah kamu waspada terhadap do'a orang yang dizalimi sekalipun dia adalah orang kafir. Maka sesungguhnya tidak ada penghalang diantaranya untuk diterima oleh Allah."
    (Hadis riwayat Ahmad - sanad hasan)

    Dari Ibnu Umar r.a, Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya : "Hendaklah kamu waspada terhadap do'a orang dizalimi. Sesungguhnya do'a itu akan naik ke langit amat pantas seumpama api marak ke udara."
    (Hadis riwayat Hakim - sanad sahih)

    Dari Khuzaimah bin Thabit r.a, Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya : " Hendaklah kamu waspada terhadap do'a orang yang dizalimi. Allah s.w.t berkata : 'Demi kemulian dan keagunganKu, Aku pasti akan menolongmu walaupun setelah masa yang lama."
    (Hadis riwayat Tobrani - sanad hasan)

    ReplyDelete
  166. DOSA PEMFITNAH

    Rupanya ada lagi antara kita yang menaburkan fitnah. Kita ini orang Islam, kuat beramal dan beribadat kerana inginkan pahala dan takutkan dosa. Tetapi ada juga yang tidak endahkan tentang betapa besarnya dosa menyebar fitnah. Cubalah halusi Firman-Firman Allah dan hadith-hadith di bawah ini mengenai dosa memfitnah orang. Semoga mendapat pengajaran:-


    Al-Baqarah : 191
    "Dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan"


    Al-Buruj : 10
    Orang yang memfitnah orang mukmim, kemudian tidak bertaubat, bagi mereka azab jahanam dan neraka yang membakar.
    Dari Imam Ghazali
    "Mengumpat itu dosanya sama dengan berzina 30 kali."

    ReplyDelete
  167. ALLAHUAKHBAR...ALLLAHUAKHBAR...ALLAHUAKHBAR.....walau di mana pun KH berada ALLAH sentiasa bersama mu......berhijrahlah kerana Nabi Muhammad sendiri berhijrah kerana dikhianati bangsanya sendiri.....SUBHANALLAH....KEBENARAN SEMAKIN TERSERLAH....doa kami sentiasa bersama mu.....

    ReplyDelete
  168. Kes Kamal Hisham vs Ali dpt dpindahkan ker kl...hanya dpindahkan blom apa2 lg....kita tunggu apa yg terjadi seterusnya..permohonan2 lain akan didengar di KL.

    ReplyDelete
  169. BULLETIN MALAYSIAN BAR COUNCIL OGOS 2011

    :petikan artikel berita Malaysiakini yg sama
    :kes KHJ berjaya d pindah keluar drp N.Johor

    ~noted KHJ case as a point of interest
    ~noted "palace interference"
    ~noted plaintiff suit not likely to succeed

    ReplyDelete
  170. Good luck.. Smuga Allah tunjuk kebenaran secepatnya. Amin. Berkat ramadan mulia ni

    ReplyDelete
  171. Anonymous said June 3, 2011 1:46am

    yes pendekar yg ade peler, patik yg bernama Prince of Persia dari Taiwan yg takde peler ni mohon mengadap .. kikikiki .. Sori lah anjing, aku pergi gua Hirak sat .. Amik ilmu mcm mana nak kasi ang mampos senyap2 .. hehehe

    ReplyDelete
  172. Syukur ke hadrat Ilahi kerana telah menunjukkan kekuasaan 'kun fa ya kun Nya' . Kerana takdirnya telah membuatkan yg benar mendapat keadilan . Laa ni mana kuncu2 Ali? Saudara mara Ali ? Kuncu2 Sultan ? Tak menyalak dah ??

    Last sekali, pesan penaja :
    'Wa tak kira Lu ayahanda ka , Lu abg Long ka, ini Dunia bukan Lu punya !!!'

    Dari,
    Prince of Persia, Magribi

    ReplyDelete
  173. JUSTICE FOR LAWYER KAMAL.

    ReplyDelete
  174. Aku dengar dari sumber yg dipercayai pasport kamal imergresen dah tahan so mcm mana agarnya Kamal hidup, mungkin hidup dlm pelarianlah...agaknya negara Margribi bagi suaka politik kt dia kut maklumlah diakan Prince of Prasia celup kikiki..

    ReplyDelete
  175. Kamal mmg xde buah peler n coward sebab tu dia lari...... dan xbalil2..

    ReplyDelete
  176. Serious lah siapa cakap dia tak balik2? hari hari ke luar negara. baru hari tu balik malaysia. Lepak dengan member2 dia kat permatang pauh. Siap pergi makan warung lagi. Yang takde buah peler tu kau lah gila ( org atas) berani ke kau lawan sultan demi utk ISLAM? Kau cakap ikut sedap tekak abah kau je kan? Imigresen kena gantung? wathefakkk? Dia sekarang tgh hidup bahagia kat tempat dia. Siap buat another branch of Kamal Hisham n Associates kat sana lgi lah. Kepada yg dengki, harap harap berubah. Busuk hati kau tu boleh pergi neraka. Banyak kan bertaubat. Justice For Kamal. -JFK

    ReplyDelete
  177. bosan aku org guna ISLAM utk tutup bau busuk, sudah lar, berapa byk org da dianiaya, bawak2lah bertaubat, itu lbh baik..baik mcm aku, tk tumpang senang org lain utk berjaya...Nik Permata

    ReplyDelete
  178. "ORANG MELAYU TAK GENTAR DENGAN SESIAPA PUN DI MUKA BUMI INI'........ memang begitu, tapi dasar Melayu Penakot lidah tak bertulang...LARI SAMPAI KE DUBAI???? hahah heheuhuhuhuhhu
    - JMK (Jom Masok Kubor)

    ReplyDelete
  179. JMK...kolah masuk kuboq.....ajak org masuk kubur konon....dah tobat ke belum.??dia bukan larilah bahalooolllll..dah kat johor tu tak de keadilan buat apa nak duk situ lagi...lebih baik buat kehidupan baru yg lebih baik dari duduk di bumi johor yg entah apa2 tu.....dah tak bangga aku dgn "Negeri Johor" tu lagi banyak iblis2...dan syaitan2 yang berjubahkan manusia.......MUNAFIKKKKKK

    ReplyDelete
  180. JJJJJ.....FFFFFF.....KKKKKKKKK

    ReplyDelete
  181. ade le seekor beruk mak yeh ni.....suka sangat kikis duit perempuan2 bodoh yang sewaktu dgn bini dia....beruk ni dahlah bodoh...bengap plak tu....orang kalau tak de pelajaran rupe itulah ye...hati busuk penuh dengan dengki khianat....beruk ni le yang suka memburuk-buruk lawer kamal ni.....dahlah tu fitnah law kamal ni macam2...buat cerita plak dekat orang2 kampung dia dgn orang2 kampung bini bodoh dia tu plak.....yang orang2 kampung bodoh dia dengan orang2 kampung bini bodoh dia plak percaya.....kalau cerita dengan orang2 bodoh dan tak de pelajaran macam si beruk mak yeh ni memanglah diorang tu percaya...sebab diorang tu pun bodoh jugak...nak bersaing dgn orang berpelajaran tinggi mcm lawyer kamal mana boleh...si beruk ni entah2 SPM pun tak pas....hehehehe...kesian aku tengok beruk sekor ni menyalak sana...menyalak sini cerita buruk orang konon...sekarang ni ramai dah tak percaya kat beruk ni...beruk oh beruk..cuba ko masuk dalam hutan ke...zoo ke...cecerita dgn binatang-binatang yang sewaktu dengan ko tu...entah binatang2 tu semua pun tak percaya dengan ko..dan lari lintang pukang sebab nak muntah tengok muka ko yang lebih buruk dari beruk2 yg ada dalam hutan dan zoo tu....BERUK OH BERUK antara ko dgn lawyer kamal macam langit dgn bumi bezanya dalam segala hal..termasuklah keperibadian ko yang semakin teruk....fuhh...tak sanggup aku nak gambarkan betapa teruknya ko ni BERUK MAK YEHHHHHHH!!!!!

    ReplyDelete
  182. JUSTICE FOR KAMAL..!!!!!

    ReplyDelete
  183. hasil tinjauan aku sejak sorang ni takde kat mesia, lari cabot ...ramai yang berkata "Amannya Johor ...Syaitan aka Jin aka Iblis ni dah berambus lari, peluang2 bisnes terbuka luas"... kata mereka lagi "Dulu aku konpius, sape lebih berkuasa, mcm kena bayar UFTI bila nk berniaga di Johor''..tapi aku tk tau la..ni mereka yg cakap...

    ReplyDelete
  184. JFK (Justice For Kamal)atau JMK (Jom Masok Kubor) - JMK better, sbb ramai teman baik dah mula berkata "lakhnat, celaka punya manusia"....kenapa ye..?

    ReplyDelete
  185. ini lagi sekoq beruk...bodoh betul....konpiuslah..UFTIlah...kau nilah salah sorang pembawa fitnah.....kalau tak tau...diam2 jelah bengap...yg ko pergi dengar cakap orang2 bodoh....dengki....khianat tu nak buat apa?entah2 ko yang buat cerita2 fitnah tu....kalau dah BODOH buat cara BODOH...tak payahlah nak keluarkan apa2 statement yang ko sendiri pun tak tahu..sebab ko tu...BODOH

    ReplyDelete
  186. kaki bodek/kaki kipas/air cond - JMK - tapi taubat dulu
    yang tahu kebenaran/yang ingin kebenaran- JFK -

    ReplyDelete
  187. JFK tu utk apa....??? Apasal lari pulak erk org yg suka memBODOHkan org ni?
    Now sedara mara si coward ni pon dah bau busuknya, saje je buat layan,(salah sorang ciciter kat aku) yg nampak jujur cuma ahli keluarga dia je..kesian..kalau aku dok sorang2, boleh jadik GILA jugak, terasa mcm PELARIAN..
    org BODOH bole ditipu, ramai jugak yg tau ditipu, tapi buat2 tak tau..kahkah kah..
    Allah is Great...kadang tak yah tunggu akhirat, didunia pon Allah dah bagi balasan kpd mereka2 yg zalim, terutamanya yg telah teraniya, doa org2 ini MUSTAJAB...amin

    ReplyDelete
  188. Lepas ni kamal akan ditangkap dan digari wartawan2 semua standby nk ambil gambar... Brulah meka2 tau ceta yg sebenar2 nya... Kaki cong dan kaki kencing nilah orgnya ... Busuk ati punya olang... Kita tunggu hahaha

    ReplyDelete
  189. confirmlah kolah yang menaburkan cerita buruk dan mereka fitnah lawyer kamal....selalunya orang yang jahat dan bodoh ingat semua orang macam ko...kalau ko jahat...ko buat jahatlah sorang2 tak payah nak membabitkan nama orang plak....bodoh...baghal....idiot punya manusia berhati syaitan dan iblis laknatullah...semoga Allah mengampunkan dosa ko Bodoh....Ya Allah engkau dindungilah kamal dan familynya dari manusia2 yang dengki dan khianat ini....

    ReplyDelete
  190. Kamal yang kedekut dan kemut hahaha kaki kencing kaki cong student havard konon hahaha pegi dok havard seminggu mengaku graduate from havard malunya aku tu pon datuk yg sponsor wakakaka....

    ReplyDelete
  191. sape la yg bodoh sgt kata kamal bukan graduate Havard..?? sah2 la dia memang blajar kat sna. rakan2 kolej dia masa study pun ada bukti. nampak sgt "ORANG2 YG BUSUK HATI TU SNDRI YG BUAT FITNAH"..klu stakat dengar n sebar khabar angin baik la berhenti dan bertaubat... kalau tak percaya sila google sendri..tapi kalau org buta IT memang tak pandai google pun

    ReplyDelete
  192. JFK Just Fuck Off Kamal

    ReplyDelete
  193. Aku pon nk tau kt havard tu ko buat apa degree@ master@ phd... Ko klu nk menipu tu .. Biarlah bertempat... Klu betul ko blajar kt havard tunjukkanlah buktinya.... Jgn pakai cakap je... Klu ckp semua org blh ckp... Tunjukkanlah bukti yg ko blajar kt havard tu.. Nk jugak aku tgk ..

    ReplyDelete
  194. KAT MANA NAK MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv, ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis , Box Office Movie YA OK KINI ANDA TAK PERLU RISAU ANDA BOLEH MENONTON SEMUA CHANNEL TERSEBUT FREE DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
    TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI http://vecasts.blogspot.com/2011/11/listen-malaysia-radio-online-live-radio.html
    jom terjahhhhhhhhhhhhh ,maklumat penting,ada ketikanya sesetengah saluran tidak beroperasi kerana masaalah server down atau pun offline,

    ReplyDelete
  195. Mana pernah ada degree Harvard mamat Kamal penipu ni. Dia study kat California Western School of Law (CWSL). Dari nama pun dah tau ni tempat bayar mahal2 untuk beli degree. Another degree mill.

    Mamat Kamal ni buat LLM kat CWSL ni tahun 1999. Then masa autumn/fall season, dia pergi Harvard untuk attend negotiation TRAINING. Faham eh? Training = kursus. Bukan ambik degree kat sana. Bukan graduate dari sana. Pegi kursus, dapat sijil.

    Kalau sapa ingat ni cerita kening, bacalah newsletter CWSL ni, published in 1999.

    http://www.cwsl.edu/content/mcl/Fall1999.pdf

    Sila baca page 1, column 3, paragraph 2 (yang mula dengan "Others are pursuing...")

    Sangat jelas dia buat LLM kat CWSL dan during fall sambil tunggu siapkan course work dia, dia pegi attend TRAINING/KURSUS kat Harvard.

    Sudah2 lah kencing orang Kamal!

    ReplyDelete
  196. panazzz balik...polis msia nk guna Interpol tangkap loyar ini di Dubai... haha , pelik jugak aku, kenapa takot sgt loyar Interpol tangkap, baru nak balik Msia tapi mintak jaminan keselamatan..??? dia ingat dia sape.???

    balik je lar, berani kerana benar, tapi hukuman dah nampak tentulah takut!!!!
    BERANI BUAT, KENA BERANILAH TANGGUNG..hahah huhuhuh

    ReplyDelete
  197. apa mereka ingat dulu polis kluar statement cari fisheye ni main2.??
    balik jer lar kalau tk salah..... polis pon dah bagi jaminan keselamatan..apa dia ingat org nk bunuh dia ke..???? takkkkk.. ramai yg geram & nak tengok fisheye kena GARI & masuk jail...hahaha

    ReplyDelete
  198. Oleh NURUL HUDA HASSAN

    JOHOR BAHRU 30 Jan. – Polis negeri ini akan bekerjasama dengan polis antarabangsa (Interpol) untuk mengesan seorang peguam yang dikehendaki bagi membantu siasatan satu kes pecah amanah.

    Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial negeri, Asisten Komisioner Rosman Omar berkata, polis sedang mencari Kamal Hisham Jaffar, 42, bagi membantu siasatan kes pecah amanah melibatkan kerugian RM660,000.

    “Kita percaya dia masih berada di Malaysia, namun jika didapati dia berada di luar negara, kita akan bekerjasama dengan Interpol kerana kenyataan beliau amat penting bagi kes tersebut,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

    Kamal Hisham dikatakan mempunyai urusan dengan golongan kenamaan dan kini dicari bagi kes penipuan. – UTUSAN

    ReplyDelete