Search This Blog

Saturday, February 19, 2011

Ibu maut, empat anak cedera parah
KAMPUNG RAJA - Seorang anggota Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) wanita berpangkat Sarjan terbunuh selepas kenderaan yang dipandunya bersama empat anaknya terbabas lalu terhumban ke dalam parit di Kampung Nyior Tujuh dekat Jertih, kelmarin.

Zubaidah Shamsudin, 35, disahkan meninggal dunia di Hospital Besut akibat kecederaan parah pada beberapa anggota badan dan dalaman, manakala empat anaknya berumur antara 2 hingga 11 tahun yang juga cedera parah kini dirawat di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan.

Timbalan Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Nor Zaini Mohd Noor berkata, empat anaknya yang parah ialah Amirul Syafiq AidiAsma, 11, Aminuddin Akmal, 9, Ahmad Fitri Hakim, 5 dan Adam, 2 tahun.

Nor Zaini berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 5.30 petang, ketika kereta dipandu mangsa yang bertugas di Pangkalan Udara Gong Kedak di sini dipercayai dalam perjalanan dari Jertih ke Kampung Raja.

“Setiba di tempat kejadian, kereta jenis Proton Iswara dipandu Zubaidah dipercayai gagal dikawal menyebabkan ia terbabas ke sebelah kanan jalan sebelum menjunam ke dalam longkang menyebabkan dia tersepit,” katanya.

Nor Zaini berkata, pasu-kan bomba dan penyelamat dibantu Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) mengambil masa hampir sejam untuk mengeluarkan Zubaidah yang tersepit padatempat duduk pemandu.

Menurutnya, setakat ini punca kenderaan itu terbabas belum diketahui dan polis sedang menjalankan siasatan.

“Bahagian depan kenderaan turut mangsa remuk teruk akibat terjatuh ke dalam longkang,” katanya.

Orang ramai yang menyaksikan kejadian atau mempunyai sebarang maklumat diminta menghubungi Balai Polis Trafik Daerah atau balai polis berhampiran.

No comments:

Post a Comment