Search This Blog

Friday, January 14, 2011

Pemuda Siam ditemui mati lemas


14/01/2011 6:38pm

PASIR PUTEH – Misteri kehilangan seorang lelaki keturunan Siam di sebatang sungai di sini Selasa lepas terungkai hari ini selepas mayatnya dijumpai tersangkut di pintu air Empangan Sungai Bukit Yong, hari ini.
Penghulu Tanpa Mukim Bukit Yong, Ah Non a/l Ah Ding berkata, mayat Kuar Keit Yong, 34, dijumpai oleh penduduk kampung tiga hari selepas seorang kanak-kanak mendakwa melihat pemuda Siam itu mandi-manda di kawasan berkenaan sebelum dia dilaporkan hilang.
"Kami bersama penduduk kampung melancar gerakan mencarinya di merata-rata tempat termasuk di kawasan hutan berdekatan tetapi gagal menemuinya sehingga hari ini,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di sini, hari ini.
Sementara itu Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Pasir Puteh, Juhan Abdul Ghani berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira pukul 12.15 tengah hari Selasa lepas daripada anggota polis Balai Polis Bukit Yong yang memaklumkan kejadian itu.
Beliau berkata, pihaknya yang disertai lima anggota mengambil masa selama setengah jam bagi mengeluarkan mayat lelaki itu yang tersangkut di pintu air empangan. – Bernama

No comments:

Post a Comment