Search This Blog

Tuesday, January 18, 2011

Curi enjin jet: Esok keputusan permohonan habeas corpus18/01/2011 5:23pm

KUALA LUMPUR - Mahkamah Tinggi hari ini menetapkan esok untuk keputusan permohonan habeas corpus oleh bekas Sarjan Tentera Udara Diraja Malaysia, N. Tharmendran untuk dibebaskan daripada tahanan TUDM.
Hakim Datuk Su Geok Yiam menetapkan tarikh itu selepas mendengar hujahan peguam bela, Amer Hamzah Arshad yang mewakili Tharmendran selaku pemohon dan Peguam Kanan Persekutuan Mohamad Tarmizi Ahmad dan Ashyraf Ashyri yang mewakili keempat-empat responden.
Tharmendran memfailkan permohonan habeas corpus pada 26 November tahun lepas dengan menamakan Leftenan Kolonel Mohd. Razif Ramli, Komandan Pusat Tahanan Kem Batu Kentonmen, Panglima TUDM Jeneral Tan Sri Rodzali Daud dan Menteri Pertahanan sebagai responden.
Terdahulu, Amer dalam hujahnya berkata, penahanan itu adalah salah atas alasan Tharmendran tidak lagi berkhidmat dengan TUDM selepas perkhidmatannya ditamatkan, selain gaji turut diberhentikan.
Katanya, Tharmendran tidak diberitahu mengenai lanjutan perkhidmatannya iaitu selama 12 bulan selepas tamat tempoh perkhidmatan pada 28 Mei tahun lepas. - BernamaKosmo! Online - Terkini

No comments:

Post a Comment