Search This Blog

Friday, December 10, 2010

Oprah nafi lesbian
2010/12/10

OPRAH bercakap kepada media ketika melawat pusat santuari beruang koala di Pulau Hamilton, wilayah Queensland, Australia kelmarin.
OPRAH bercakap kepada media ketika melawat pusat santuari beruang koala di Pulau Hamilton, wilayah Queensland, Australia kelmarin.
Menangis dituduh ada hubungan rapat dengan seorang wanita 

LOS ANGELES: Oprah Winfrey yang berlinangan air mata menafikan beliau seorang lesbian, menyatakan khabar angin berterusan mengenai hubungan rapatnya dengan seorang rakan wanita amat menjengkelkan ‘kerana ia bermaksud seseorang fikir saya menipu.’
Hos rancangan televisyen amat berpengaruh itu bercakap mengenai hubungan selama 20 tahun dengan Gayle King dan perkongsian berterusan bersama kekasihnya Stedman Graham, dalam satu temuramah penuh emosi dengan wartawan Barbara Walters disiarkan dalam televisyen ABC semalam.“Beliau adalah ibu yang saya tidak pernah ada. Beliau adalah kakak yang mana semua orang mahu. Beliau adalah rakan yang berhak diterima semua orang. Saya tidak mengenali orang yang lebih baik daripadanya,” kata Winfrey mengenai King, sambil menahan tangisan.

“Ia menyebabkan saya menangis kerana saya memikirkan betapa banyak yang saya mungkin tidak pernah memberitahunya. Tolong ambilkan saya tisu,” beliau menambah.

King dan Winfrey, 56, bertemu ketika bekerja dengan sebuah stesen televisyen tempatan Baltimore TV pada 1980-an dan tidak dapat dipisahkan dari segi profesional mahu pun peribadi, mencetuskan spekulasi media bahawa mereka adalah pasangan lesbian.

“Saya bukan seorang lesbian. Malah bukan jenis yang memilih hubungan lesbian,” kata Winfrey kepada Walters dalam petikan temuramah dikeluarkan kelmarin. “Alasan mengapa ia menjengkelkan saya ialah kerana ia bermaksud seseorang fikir saya menipu. Itu perkara pertama. 
Perkara kedua, mengapa anda perlu menyembunyikannya? Ia bukan caranya saya menguruskan kehidupan.”

Winfrey yang mana rancangan bual bicara harian televisyennya ditonton jutaan orang di Amerika Syarikat dan 145 negara lain, berkata ahli perniagaan Stedman Graham masih kekasih dan pasangannya selepas lebih 20 tahun bersama, walaupun hakikat mereka kini jarang dilihat bersama di khalayak.

“Saya membuat usaha sendiri sekitar 2003, 2004 untuk mengelak kemunculan umum bersama Stedman,” katanya.

Namun menafikan spekulasi bahawa pasangan itu sudah berpisah, beliau memberitahu Walters beliau adalah, “cintanya, kekasihnya, lelaki pilihan, rakan kongsi, rakan hidup sepanjang hayatnya.”

Winfrey sedang melancarkan satu rangkaian televisyen kabel barunya OWN, Januari ini hasil kerjasama dengan Discovery Commu-nications. Beliau akan menamatkan rancangan bual bicaranya dengan ABC TV Mei 2011 selepas 25 tahun. – Reuters 

No comments:

Post a Comment