Search This Blog

Monday, November 8, 2010

Minum air hujan ketika terapungnoraini sosilawati diberi rawatan awal sebaik tiba di Pangkalan Marin Wilayah 3 dekat Kemaman semalam.


KEMAMAN - Walaupun nyaris maut selepas terapung di tengah laut selama 15 jam, namun satu-satunya mangsa kanak-kanak dalam kejadian itu Mohd. Daniel Aiman Mohd. Zulkifli, 4, tidak serik untuk pergi ke pulau lagi.
Malah menurut kanak-kanak itu, impiannya untuk mengikut hobi ayahnya menjadi penyelam skuba tidak pernah padam ekoran insiden yang juga nyaris mengorbankan ibunya, Noraini Sosilawati Saregar Sofian, 30, dan ayahnya, Mohd. Zulkifli Mat Daud, 33.
Menurut kanak-kanak itu, dia ada bertanya ayahnya kenapa mereka terjun laut dan diberitahu ayahnya bahawa mereka hendak pergi selam skuba.
Namun katanya, dia hairan apabila mereka terlalu lama berendam dalam air manakala bot yang dinaiki pula sudah tidak kelihatan lagi.
"Bila malam saya mengantuk dan hendak tidur tetapi mama kejut tidak bagi saya tidur," ceritanya lagi yang terpaksa menepis banyak obor-obor yang menghurung mereka sepanjang terapung dalam laut.

No comments:

Post a Comment