Search This Blog

Monday, November 8, 2010

Jaga disamun enam lelaki bersenjata parang

 

KOTA TINGGI - Seorang lelaki kerugian kira-kira RM50,0:00 selepas disamun enam lelaki bersenjatakan parang di Taman Sri Saujana, di sini, pagi semalam. 


Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Osman Muhammad Sebot berkata, pengawal keselamatan di Taman Johor Jaya berusia 49 tahun itu disamun kira-kira jam 6.30 pagi. 


Ketika kejadian mangsa, Kolandasamy Rajanathan, dipercayai katakan sedang bersiap untuk pergi dan membuka pintu pagar untuk keluarkan kereta sebelum pergi dengan motosikal. 


“Mangsa sedang bersiap sedia untuk pergi kerja dengan motosikal dan buka pintu pagar untuk letak kereta di luar rumah. 


“Mangsa masuk semula ke rumah untuk mengambil kunci motosikal dan ketika itu diserbu enam lelaki dipercayai keturuan India bersenjatakan parang dan memakai penutup muka,” katanya. 


Menurut Osman, sewaktu kejadian seorang anak lelaki mangsa berusia 16 tahun sedang tidur dan dicederakan suspek sebelum melarikan barang berharga. 


“Anak lelaki mangsa berusia 16 tahun dicederakan suspek hingga luka di mulut manakala mangsa luka tangan,” katanya. 


Osman berkata, suspek mengikat tangan kedua-dua mangsa sebelum membawa keluar barangan berharga termasuk sebuah kereta Perodua Viva berwarna merah, barangan kemas, wang tunai, komputer riba dan telefon bimbit yang semunya dianggarkan berjumlah RM50,000.

No comments:

Post a Comment