Search This Blog

Saturday, October 30, 2010

Peserta konvoi motosikal berkuasa tinggi terbunuhDua motosikal berkuasa tinggi rentung selepas terbabit dalam kemalangan di Kilometer 262, Lebuhraya Utara-Selatan berdekatan Terowong Menora, Ipoh, semalam.


IPOH 29 Okt. - Seorang peserta konvoi motosikal berkuasa tinggi terbunuh manakala seorang lagi cedera ringan apabila kenderaan dinaiki mereka, terlibat dalam kemalangan di Kilometer 262 arah Utara, Lebuh Raya Utara-Selatan, kira-kira dua kilometer daripada Terowong Menora, dekat sini.
Mangsa terbunuh ialah Robert Lim Boon Huat, 52, dari Taman Desa, Kuala Lumpur, sementara rakannya yang cedera ringan, Cheng Ten Siong, 38, dan beralamat di Puchong, Selangor.
Ketua Trafik daerah, Deputi Supritendan, Rodzi Rejab berkata, dalam kejadian pukul 11.15 pagi itu, kedua-dua mangsa bersama lapan lagi rakan yang lain, dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Betong, Thailand.
Menurutnya, semasa tiba di lokasi itu, motosikal dinaiki Boon Huat telah memotong sebuah lori ais yang mengubah haluan daripada lorong tengah ke lorong laju.
"Ketika lori itu masuk ke lorong laju, motosikal mangsa bergesel dengan cermin sisi kanan lori menyebabkan mangsa terjatuh ke atas jalan.
"Pada masa sama, motosikal yang ditunggang Ten Siong dari arah belakang gagal mengelak lalu melanggar belakang lori sebelum merempuh motosikal Boon Huat. Ia menyebabkan motosikal mangsa terbakar," katanya di sini, hari ini.
Rodzi berkata, mayat Boon Huat yang mati di tempat kejadian telah dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk bedah siasat dan Ten Siong dirawat sebagai pesakit luar di hospital sama.

No comments:

Post a Comment