Search This Blog

Tuesday, September 28, 2010

Pelajar IPT antara yang ditahan curi motosikal

KANGAR: Seorang pelajar institusi pengajian tinggi awam (IPTA) adalah antara lima remaja yang ditahan polis kerana disyaki terbabit dalam kes curi motosikal di sini minggu lalu.
Ketua Polis Perlis, Datuk Ghazali Mohd Amin berkata, kesemua remaja itu yang berusia antara 18 hingga 21 tahun, merupakan salah satu dari tujuh kumpulan curi motosikal yang dilaporkan di Perlis.
Beliau berkata, mereka ditahan mengikut Seksyen 379A Kanun Keseksaan pada 24 September lalu dan dua daripada suspek menghadapi perbicaraan kes rogol di mahkamah.

"Hasil siasatan mendapati kumpulan ini mahir dalam meleraikan komponen motosikal yang dicuri dan mereka akan membuang rangka motosikal yang dicuri ke dalam sungai," katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Ghazali berkata, kesemua rangka motosikal yang dicuri telah dijumpai semula di Sungai Tambun Tulang dan Sungai Kangar dengan bantuan unit penyelam Jabatan Bomba dan Penyelamat.

Katanya, 299 kes curi motosikal dilaporkan di Perlis sehingga kini dan angka itu meningkat berbanding 287 kes yang dilaporkan sepanjang tahun lalu.

-Bernama

No comments:

Post a Comment