Search This Blog

Tuesday, July 20, 2010

Penyamun gatal dicekupJOHOR BAHRU – Tidak cukup menyamun, seorang penjenayah yang disyaki terlibat dengan 23 kes samun, melepaskan nafsu serakahnya dengan mencium dan meraba buah dada mangsanya sebagai ‘kenang-kenangan’ sebelum melarikan diri.

Suspek berusia 29 tahun itu, dipercayai aktif melakukan jenayah jalanan sejak lima bulan lalu, diberkas selepas polis menerima laporan seorang wanita disamun dan dicabul di rumahnya di Kluang, Isnin lalu.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata, suspek itu ditangkap dalam serbuan di sebuah kilang membuat batu bata, kira-kira jam 6.30 petang hari Isnin lalu.

Suspek yang dipercayai kemaruk seks itu bekerja sebagai buruh di kilang itu dan sudah berumah tangga.

“Siasatan mendapati suspek menjalankan kegiatannya secara bersendirian dan kita percaya suspek terlibat dengan 23 kes samun di sekitar Kluang,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPPK) Johor, semalam.

Menurutnya, dalam serbuan itu, polis turut merampas pelbagai barang disyaki curi, termasuk komponen motosikal, komputer bimbit, empat keping kad pengenalan orang lain, empat beg hitam dan telefon bimbit.

“Suspek tidak memiliki rekod jenayah lampau dan kita tahan reman untuk siasatan lanjut,” katanya.

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 392 Kanun Keseksaan kerana menyamun dan Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul.

No comments:

Post a Comment