Search This Blog

Monday, July 19, 2010

Penjaga kafe siber ditetak

AMPANG: Sekumpulan tiga perompak bertindak kejam apabila mereka yang bersenjatakan parang menetak seorang penjaga sebuah kafe siber dalam kejadian rompakan berhampiran sebuah pasar raya besar di Jalan Pandan, Prima 2 di sini, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi itu, mangsa yang berusia 28 tahun baru membuka kedai berkenaan sebelum dia didatangi tiga lelaki bersenjatakan parang.
Timbalan Ketua Polis Ampang Jaya, Superintendan Amiruddin Jamaluddin, berkata ketiga-tiga perompak yang memasuki kafe siber berkenaan mengugut mangsa supaya menyerahkan semua wang tunai.

“Namun, mangsa enggan menyerahkan wang menyebabkan seorang daripada perompak itu menetak tangan kiri serta belakang badannya sebelum mengambil wang tunai dan melarikan diri.

“Mangsa yang cedera meraung kesakitan sebelum disedari orang ramai yang melalui kafe siber berkenaan dan menghubungi pihak polis,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Amiruddin berkata, berdasarkan kamera litar tertutup (CCTV) di kafe siber berkenaan, tiga lelaki tempatan itu masing-masing membawa parang panjang yang diletakkan di dalam plastik sebelum mengeluarkannya sejurus memasuki kedai dan menetak mangsa.

“Polis membuat pengecaman wajah suspek yang ketika itu tidak memakai topeng muka dan percaya rakaman CCTV itu mampu membantu.

“Polis meminta orang ramai yang melihat kejadian itu supaya tampil membantu polis bagi mengesan suspek,” katanya.

No comments:

Post a Comment