Search This Blog

Thursday, June 17, 2010

2 anak hilang sekelip mata

MACHANG: Dalam sekelip mata, seorang wanita kehilangan dua anak lelaki remajanya selepas mereka terbunuh dalam kemalangan jalan raya di Kilometer 8.8 Jalan Machang-Tanah Merah, di sini, pagi kelmarin.
Dua anak Rohimah Awang, 47, iaitu Mohd Faizal Abdullah, 22, maut di tempat kejadian manakala adiknya, Mohd Faizul, 20, meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Machang (HM) kira-kira jam 9.45 pagi.
Kemalangan berlaku ketika dua beradik itu dalam perjalanan ke tempat kerja di sebuah kilang papan di Tanah Merah apabila kereta yang mereka naiki terbabas lalu merempuh pokok di tepi jalan.

Menurut Rohimah, sebelum ini hanya Mohd Faizal bekerja di kilang itu manakala adiknya baru dua minggu bekerja di kilang berkenaan.

Katanya, dia terkilan kerana Mohd Faizal sepatutnya berkahwin awal tahun depan.

“Sebelum ini, Mohd Faizal memandu kereta bersendirian, tetapi sejak dua minggu lalu, dia ke tempat kerja bersama adiknya (Mohd Faizul).

“Saya tak sangka mereka keluar bekerja dan pulang bersama, akhirnya mati bersama,” katanya.

Menurutnya, tiada keganjilan ditunjukkan kedua-dua anaknya sama ada sebelum atau pada hari kejadian.

“Mereka keluar bekerja seperti biasa, kira-kira jam 9 pagi sebelum jiran datang ke rumah maklumkan nahas itu.

“Saya tidak mampu bersuara ketika itu. Saya dan suami, Abdullah Hussin, 55, bergegas ke HM untuk membuat pengecaman mayat Mohd Faizal.

“Selepas mengecam jenazahnya, satu lagi berita sedih apabila dimaklumkan Mohd Faizul juga meninggal dunia di hospital itu ketika menerima rawatan,” katanya.

No comments:

Post a Comment