Search This Blog

Sunday, May 2, 2010

Mercedes tembus dinding

TULSA (Oklahoma): Seorang pemandu terselamat selepas keretanya merempuh dinding hingga hampir separuh daripadanya terjulur keluar di tingkat tujuh sebuah bangunan tempat letak kereta di sini semalam.
KEADAAN kereta Mercedes di tingkat tujuh.
KEADAAN kereta Mercedes di tingkat tujuh.
SEBAHAGIAN kereta Mercedes yang terjulur keluar.
SEBAHAGIAN kereta Mercedes yang terjulur keluar.
Kejadian berlaku selepas kaki pemandu berkenaan tersepit antara pemecut dengan brek ketika dia berundur.
Kereta Mercedes itu meluncur laju sehingga melanggar dinding menyebabkan ia berlubang dan sebahagian kereta itu terjulur keluar.

Pemandu berusia 67 tahun yang namanya tidak didedahkan bagaimanapun terselamat.

Kejadian itu juga menyebabkan batu dinding itu jatuh menghempap dan memecahkan cermin beberapa kereta yang parkir di bawah.

Jurucakap Jabatan Polis Tulsa, Korporal David Crow berkata: “Mujur tidak ada orang lalu lalang ketika kejadian.” Pihak berkuasa tidak menghadapi kesukaran menarik kereta itu kerana roda belakangnya tidak terkeluar keseluruhannya.

Seorang saksi berkata: “Ia kejadian paling pelik pernah saya lihat. “Bunyinya sungguh kuat. Kami melihat ke atas dan nampak kereta itu menembusi tembok.” Lubang berkenaan kini ditampal sementara dengan papan lapis.

Crow berkata: “Kira-kira jam 1.50 petang, kami menerima laporan mengenai sebuah kereta melanggar tembok.

“Kami tidak dapat bayangkan apa sebenarnya berlaku. “Tetapi apabila tiba di sini, kami melihat Mercedes berkenaan tergantung di tingkat tujuh.” - Agensi

No comments:

Post a Comment