Search This Blog

Thursday, March 11, 2010

Petaka angkara khianat

ANGGOTA Bomba dan Penyelamat mengangkat mayat salah seorang daripada empat mangsa kebakaran di Masai, Johor Bahru semalam.


JOHOR BAHRU - Hajat empat lelaki warga India untuk menjalani temuduga supaya dapat bekerja di sebuah kedai tekstil berkecai apabila kesemua mereka rentung dalam kebakaran yang dipercayai angkara khianat di Jalan Pasar, Masai di sini semalam.
Kejadian pukul 3 pagi itu berlaku apabila kesemua mangsa yang baru tiba ke negara ini Isnin lalu sedang tidur di kedai tekstil dua tingkat, Vengkath Enterprise milik V. Muthu, 40.
Kejadian itu dipercayai berpunca daripada tindakan seseorang yang dikatakan telah membakar empat premis di situ berdasarkan penemuan satu bekas minyak petrol di hadapan premis berkenaan.
Dua premis itu merupakan kedai alat tulis manakala dua lagi kedai tekstil.
Kesemua mayat yang dihantar ke Hospital Sultan Ismail di sini sukar dikenalpasti manakala semua dokumen mereka turut hangus.
Muthu yang juga bakal majikan kepada dua daripada empat mangsa itu memberitahu, dia langsung tidak sempat untuk berjumpa dan melihat wajah mangsa ekoran berada di ibu negara sejak beberapa hari lalu atas urusan perniagaan.

No comments:

Post a Comment