Search This Blog

Monday, March 1, 2010

Enam sekeluarga trauma dibaling bom botol


01/03/2010 3:25pm

PULAU PINANG 1 Mac - Enam sekeluarga trauma selepas rumah sewa mereka di Weldquay di sini dibaling bom molotov cocktail dalam kejadian kira-kira pukul 3.22 pagi ini, dipercayai bermotifkan ugutan.
S.Murali, 37, berkata, semasa kejadian mereka sekeluarga sedang tidur dan tiba-tiba dikejutkan dengan bunyi bising enjin motorsikal sebelum terdengar bunyi kuat menghentam dinding rumah.
"Isteri dan empat anak saya terkejut dengan bunyi kuat berkenaan lalu saya keluar dari rumah dan melihat satu botol berisi sejenis cecair berserta sumbu dengan kesan terbakar yang dipercayai bom molotov cocktail di tepi dinding rumah.
"Nasib baik bom itu terpadam, kalau tidak mesti rumah yang kami sewa sejak empat tahun lepas terbakar atau mengalami kerosakan,” katanya di sini hari ini.
Ekoran kejadian itu, beliau yang merupakan pesara bank membuat laporan polis kerana bimbang keselamatan keluarganya dan takut kejadian sama berulang.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Gan Kong Meng ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan dan siasatan lanjut sedang dijalankan.
"Setakat ini kita telah tahan empat lelaki berusia 20 hingga 40 tahun bagi membantu siasatan menurut Seksyen 435 Kanun Keseksaan kerana khianat dengan api,” katanya. - Bernama

No comments:

Post a Comment