Search This Blog

Wednesday, March 31, 2010

Ahli perniagaan ditahan bantu siasatan kes bunuh di resortTELUK KEMANG 30 Mac - Tiga hari selepas kejadian seorang ahli perniagaan mati ditetak ketika menginap di sebuah resort di Port Dickson, polis menahan seorang lelaki yang dipercayai dapat membantu siasatan kes itu.
Lelaki terbabit yang berusia 36 tahun ditahan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Port Dickson kira-kira pukul 6.35 petang semalam ketika dipanggil untuk memberi keterangan.
Ketua Polis Daerah Port Dickson, Supritendan K. Baljeet Singh berkata, lelaki itu yang juga seorang ahli perniagaan merupakan teman lelaki kepada wanita yang turut tercedera dalam kejadian tersebut.
"Lelaki terbabit berasal dari Damansara, Kuala Lumpur bukan merupakan suspek utama kita, namun kita akan menahannya sehingga 5 April depan bagi membantu siasatan," katanya ketika ditemui di sini hari ini.
Dalam kejadian kira-kira pukul 4.30 pagi Sabtu lalu, seorang ahli perniagaan, Ramli Osman, 40, dari Selangor yang merupakan seorang duda, maut setelah ditetak beberapa kali di paha dan kaki di sebuah bilik hotel di Lukut di sini.
Teman wanitanya yang berusia 26 tahun dan berasal dari Kuala Lumpur turut parah akibat ditetak di kaki dan tangan ketika berada di dalam bilik hotel berkenaan.
Wanita terbabit masih menerima rawatan di Hospital Tuanku Ja'afar di Seremban.
Ketika ditanya adakah kes berkenaan bermotifkan cemburu, Baljeet tidak menolak kemungkinan itu namun enggan mengulas lanjut kerana siasatan masih dijalankan.
"Pihak polis masih meneruskan siasatan berhubung kes ini untuk mengenal pasti punca sebenar kejadian itu selain menjejaki suspek yang terlibat dalam serangan tersebut," jelasnya.
Katanya lagi, polis percaya penyerang menyelinap masuk dalam bilik resort itu melalui jalan laut kerana tiada kesan pecah masuk ditemui di pintu utama bilik

No comments:

Post a Comment